Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

FoodClub LOGO

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Pudinková buchta se zakysanou smetanou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Těsto

  • 4 vejce
  • 170 g cukru krystal
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 ml oleje
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

Pudinková náplň

  • 1 l mléka
  • 2 balíčky pudinku
  • 2–4 lžíce cukru krystal

Krém

  • 2 ks zakysané smetany
  • 2 ks vanilkového cukru (nebo skořicového dle chuti)
  • kakao
  • skořice

Úvod

Je to taková česká klasika. Neznám snad nikoho, kdo ji nezná! Na této buchtě se snad nedá nic zkazit. Můžeme zaměnit druh pudinku, přidat kakao do těsta, nebo ji posypat čímkoli, co nám chutná!

Postup

  • 1
    Ušleháme celá vejce s cukrem. Postupně přidáváme olej a mouku s práškem. Vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech.
  • 2
    Uvaříme si pudink a horký ho cik cak nalijeme na (STÁLE NEUPEČENÉ) těsto v plechu a teprve teď ho vložíme do trouby na 180 °C.
  • 3
    Vždycky leju pudink skoro po celém těstě, jen si nechám menší okraj (kam ho neliju), abych viděla, jestli je buchta už hotová (tím, že se okraj začne odchlipovat a hnědnout).
  • 4
    Než na těsto navrstvíme náplň, musí být vychladlé. Zakysanou smetanu smícháme s cukry, rovnoměrně rozetřeme po buchtě, posypeme kakaem a skořicí a můžeme krájet!

Autor receptu

Marti Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Marti
Miluji pečení a vaření rychlých, snadných a chutných jídel ze sezonních potravin. Mám také blog o zdr...
45 nahraných receptů
40 sledujících
http://myspringofhappiness.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Marti Brozová medaile za 10 nahraných receptů
45 nahraných receptů
40 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Miluji pečení a vaření rychlých, snadných a chutných jídel ze sezonních potravin. Mám také blog o zdravých receptech, bylinkách a cestování: http://myspringofhappiness.blogspot.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další