Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Provensálské ratatouille

Provensálské ratatouille

FoodClub LOGO

Provensálské ratatouille

Provensálské ratatouille
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

Ratatouille

  • 2 lilky
  • 3 malé/střední cukety
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 3 velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce anasekané bazalky
  • sůl
  • pepř

K podávání

  • bílý chléb
  • 4 ks vepřového párku s vysokým obsahem masa

Úvod

Tento recept jsem získala od holčičky, o kterou jsem se v Anglii starala. Ta ho zase dostala od své paní učitelky.

Postup

  • 1
    Lilek a cuketu nakrájejte na velké kousky (2,5 cm), prosolte a nechte je pustit vodu. Tu pak utěrkou (papírovou) osušte. Nahrubo nakrájené cibule a česnek lehce osmahněte ve velkém hrnci, přidejte na velké kousky nakrájené papriky a smažte dalších 10 minut.
  • 2
    Pak teprve přidejte cuketu a lilek, bazalku, sůl a pepř a na mírném ohni vařte cca 20 minut. Pak přidejte oloupaná nasekaná rajčata a vařte dalších 15 minut.

Doplňující informace

Vepřový párek by měl být ze syrového ochuceného masa. Ten pak musíte ještě v troubě nějakých 20–25 minut péct. (Ne takové ty klasické uzené v lahůdkách, měl by vypadat nějak takto - http://www.freshmeatdirect.co.uk/ekmps/shops/stdnmeats/images/award-winning-pork-sausages-family-pack--16-p.jpg )

kategorie
Hlavní chody, Fitness,

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další