Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Pravé Italské tiramisu

Pravé Italské tiramisu

FoodClub LOGO

Pravé Italské tiramisu

Pravé Italské tiramisu
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • 6 vajec
  • 130 g cukru krupice
  • 500 g mascarpone 
  • kafe (nejlépe italská Lavazza nebo jakékoliv kvalitní kafe – mleté nebo zrna, která pak namelete)
  • hořká čokoláda nebo kakao v prášku
  • 400 g italské piškoty Pavesini nebo Savoiardi 
  • rum nebo amaretto (a nebo taky nic, není tak nutné)

Postup

  • 1
    Připravte překapávané italské espresso (cca 6 porcí – když nebudou stačit, tak se dá kafe přidělat) – důležité je, aby kafe bylo opravdu hodně malé a hodně silné, v případě, že chcete přidat i rum (amaretto), tak doporučuji pouze jedno víčko vmíchat do 6 porcí kafe.
  • 2
    Rozdělte žloutky od bílků do dvou různých misek. Žloutky smíchejte s půlkou cukru – buď ručně, nebo mixérem (je potřeba aby se cukr kompletně rozpustil ve vajíčku a vznikla taková kaše). Následně žloutky smíchejte s mascarpone (taky buď ručně, nebo mixérem) – krém by měl být bez žmolků.
  • 3
    Potom smíchejte bílky s druhou půlkou cukru a našlehejte je na hodně tuhou pěnu (je správně namíchaná, když si obrátíte misku vzhůru nohama a pěna drží… Já vim, je to risk, ale je to taky systém.
  • 4
    Nakonec krém smíchejte s bílky následujícím způsobem: přidávejte do mísy se žloutky a mascarpone našlehané bílky po malých částech a průběžně míchejte vařečkou směrem od zdola nahoru dokud vám nevznikne hustý krém (toto je potřeba udělat ručně a ne mixérem).
  • 5
    Do připraveného pekáče rozprostřete tenkou vrstvu krému. Vezměte italské piškoty a namáčejte je po jednom v připraveném kafi – je potřeba je namáčet velmi krátce, z každé strany cca 1 sekundu (piškoty musejí zůstat křehké a nerozmáčené) a položte je na krém v pekáči.
  • 6
    Jakmile vyplníte první patro, pokryjte piškoty vrstvou krému (ne příliš, stačí tak, aby piškoty nebyly vidět). Takhle se postup opakuje, až dojdou všechny ingredience.
  • 7
    Nakonec nám navrchu zůstane vrstva krému, kterou posypeme buď nastrouhanou hořkou čokoládou, nebo kakaem.
  • 8
    Tiramisu se pak dá vychladit do lednice na zhruba 2–3 h.
kategorie
Dezerty,

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
77 nahraných receptů
93 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
77 nahraných receptů
93 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

  • Kateřina B.
    8. Červen 2015 19:36
    Vyzkoušela z poloviční dávky... Měla jsem plnou formu na biskupský chlebíček a 2 mističky... Opravdu se to potřebuje trochu uležet, protože když jsem to ochutnávala při přípravě tak nic moc.. Nic jsem nešidila (jak někdo dělává - takže žádný pomazánkový máslo, ale mascarpone) Ale po těch 2 hodinkách to byla docela mňamka... Můj nejoblíbenější dezert to sice asi nebude, ale dobré to bylo... A ty tiramisu příchutě jak všude možně inzerujou se můžou jít zahrabat :-)
  • Ilove Italy
    30. Březen 2016 20:06
    Tak to mám radost! :-) Poloviční dávka taky stačí na pěknou porci v pekáčku.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další