Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Pomazánka z pečeného lilku

Pomazánka z pečeného lilku

FoodClub LOGO

Pomazánka z pečeného lilku

Pomazánka z pečeného lilku
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • 1 lilek
  • 1 červena paprika – kapie
  • 1 malá cibule, nasekaná nadrobno
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce husté zakysané smetany
  • 2 lžíce panenského olivového oleje smíchané s 1 lžící jablečného octa, solí a pepřem, určené k podávání

 

Úvod

Užijete ji na chleba, ale báječně se hodí i jako jemný dip k rybám.

Postup

  • 1
    Ze všeho nejdříve si troubu předehřejte na 190 °C. Lilky zbavte obou konců a podélně rozpulte. Dužinu nakrájejte nožem našikmo tak, aby vznikla mřížka. Obě půlky hojně pokapejte olejem a položte na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru. Pečte do změknutí cca 45 minut. Kapii opékejte na pánvi nebo elektrickém grilu ze všech stran tak dlouho, dokud slupka nezčerná. Dejte ji do mikrotenového sáčku a nechte zapařit, slupka pak půjde krásně dolů. Oloupejte a dužinu nakrájejte nadrobno.
    Pomazánka z pečeného lilku, krok 1: Ze všeho nejdříve si troubu předehřejte na 190 °C. Lilky zbavte obou konců a podélně rozpulte. Dužinu nakrájejte nožem našikmo tak, aby vznikla mřížka. Obě půlky hojně pokapejte olejem a položte na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru. Pečte do změknutí cca 45 minut.
Kapii opékejte na pánvi nebo elektrickém grilu ze všech stran tak dlouho, dokud slupka nezčerná. Dejte ji do mikrotenového sáčku a nechte zapařit, slupka pak půjde krásně dolů. Oloupejte a dužinu nakrájejte nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a na něm doměkka opečte cibulku, na poslední minutu přidejte i česnek. Směs nechte vychladnout.
  • 3
    Z upečených a také vychladlých lilků vydlabejte dužinu a rozmačkejte ji. Vmíchejte kapii, cibuli s česnekem, osolte, opepřete a přimíchejte zakysanou smetanu. Vše pořádně promíchejte. Pomazánka vydrží v lednici maximálně 3 dny. Podávejte ji při pokojové teplotě na opečeném chlebu a před servírováním ji pokapejte ochuceným olivovým olejem (viz seznam surovin).
    Pomazánka z pečeného lilku, krok 3: Z upečených a také vychladlých lilků vydlabejte dužinu a rozmačkejte ji. Vmíchejte kapii, cibuli s česnekem, osolte, opepřete a přimíchejte zakysanou smetanu. Vše pořádně promíchejte. Pomazánka vydrží v lednici maximálně 3 dny. Podávejte ji při pokojové teplotě na opečeném chlebu a před servírováním ji pokapejte ochuceným olivovým olejem (viz seznam surovin).

Autor receptu

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Barbora Venháčová
Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.
16 nahraných receptů
4 sledující
http://jidloaja.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
4 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další