Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Polpette casalinghe al sugo

Polpette casalinghe al sugo

FoodClub LOGO

Polpette casalinghe al sugo

Polpette casalinghe al sugo
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 400 g mletého masa
  • 100 g Mortadelly
  • 1 vejce
  • 300 ml pasírovaných rajčat 
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • hladká mouka
  • pár lístků bazalky
  • bílé víno
  • 1 cibule
  • nastrouhaný sýr např. gran moravia
  • chilli paprička

Úvod

Polpette al sugo jsou masové kuličky připravené v rajčatové omáčce, s troškou chilli, voňavého másla a bazalky. Tenhle recept má jako vždy několik různých variant, které se liší v každém italském regionu. Někdo přidává ještě listovou petžel místo bazalky, strouhanku, česnek, slaný sýr Pecorino, muškátový oříšek nebo mlíko.

Postup

  • 1
    Smíchejte v míse mleté maso s předem namletou mortadellou, trochu ho osolte a opepřete. Do mísy vložte jedno vejce a dvě malé hrsti nastrouhaného sýra.
  • 2
    Nakrájejte cibuli nadrobno a dejte ji smažit na pánvi s cca 20g másla. Dozlatova opečenou cibulku smíchejte se směsí v míse. Pokud je potřeba, přidejte trochu mouky, aby se vám líp spojilo těsto.
  • 3
    Těsto vytvarujte do kuliček (v průměru cca 5 cm) a ty uválejte v mouce.
  • 4
    V hluboké pánvi dejte 2 lžíce olivového oleje a kostku másla (cca 30g), přidejte smažit chilli papričku (kterou potom můžete vyndat).
  • 5
    Do rozpálené pánve dejte osmahnout dozlatova masové kuličky. Potom je zalijte bílým vínem a nechte ho vypařit. Vše zalijte pasírovanými rajčaty a přihoďte pár lístků bazalky. Osolte, opepřete.
  • 6
    Vše vařte na mírném ohni dalších cca 20 minut. Nakonec posypejte bazalkou nakrájenou na jemno. Podávat můžete s bílým italským chlebem, salátem nebo třeba pečeným bramborem.
kategorie
Hlavní chody,

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
77 nahraných receptů
93 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
77 nahraných receptů
93 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další