Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Plněné vegetariánské řízky se zakysanou smetanou

Plněné vegetariánské řízky se zakysanou smetanou

FoodClub LOGO

Plněné vegetariánské řízky se zakysanou smetanou

Plněné vegetariánské řízky se zakysanou smetanou
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

Bramborové těsto

  • 700 g brambor
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • lžíce hladké mouky

Náplň

  • 2–3 lžíce oleje
  • 1 cibule nebo půlka pórku
  • 300 g žampionů
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 malá feferonka
  • půl lžičky drceného tymiánu
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • další koření podle chuti

Na závěr

  • lžíce oleje
  • kukuřičná mouka/polenta
  • zakysaná smetana
  • pažitka

Úvod

Bramborové placky plněné zeleninou a žampiony, které zaženou i velký hlad, zvládne i začátečník. Krása tohoto tkví v tom, že zeleninovou náplň si můžete upravit podle vlastní fantazie, a receptu to nijak neuškodí.

Postup

  • 1
    Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s vodou a vaříme společně se lžičkou soli do změknutí. Po uvaření brambory scedíme a necháme je vychladnout.
  • 2
    Zatímco se brambory chladí, připravíme si náplň. V hlubší a větší pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli (nebo pórek), kterou osmahneme do měkka. Poté přidáme jemně nasekanou feferonku, česnek a houby. Po pěti minutách smažení přidáme bílé víno, tymián a další koření dle chuti. Celou směs vaříme, dokud se víno neodpaří. Náplň necháme vychladnout a poté do ní přidáme nasekanou petrželku.
  • 3
    Vychladlé brambory rozmačkáme, přidáme vejce a jednu lžíci hladké mouky. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme mouky více.
  • 4
    Bramborové těsto rozdělíme na osm stejných kuliček a na desce je posypeme kukuřičnou moukou. Z každé kuličky vytvoříme placku, kterou naplníme dvěma lžičkami připravené směsi. Směs v placce zabalíme a rukou uplácneme.
  • 5
    Rozehřejeme troubu na 200 stupňů. Na pánvi zahřejeme jednu lžíci oleje a připravené placky opékáme z každé strany dozlatova. Poté je položíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme je na 10 až 15 minut dopéct do trouby.
  • 6
    Hotové placky podáváme horké, spolu s lžící zakysané smetany a posypané pažitkou.

Doplňující informace

Pokud nemáte k dispozici kukuřičnou mouku, můžete na posypání kuliček použít obyčejnou mouku.

Autor receptu

Zdravé recepty Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Zdravé recepty
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou zdravé, di...
26 nahraných receptů
146 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Zdravé recepty Brozová medaile za 10 nahraných receptů
26 nahraných receptů
146 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou zdravé, diabetické, vegetariánské a další.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další