Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Plněné batáty ala mexiko

Plněné batáty ala mexiko

FoodClub LOGO

Plněné batáty ala mexiko

Plněné batáty ala mexiko
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 2 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 1 větší kousek batátu
  • sůl
  • chilli
  • polovina konzervovaných tmavých fazolí 
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce rajčat v konzervě
  • polovina červené papriky, nakrájené na kostičky
  • 1/2 červené cibule,nasekané na drobno
  • petrželka
  • 1 avokádo
  • citronová nebo limetková šťáva
  • olivový olej
  • 3 ks sušených rajčat

Úvod

Batáty jsou čím dál tím víc samozřejmou surovinou ve všech supermarketech, takže je na čase připravit si z nich také nějakou tu dobrotu. Na trhu jsou batáty v různých barvách , nejčastěji asi znáte sytě oranžové,které jsou i chuťově nejzajímavější, mě se však pro tento recept podařilo sehnat jen světlou verzi,ale i tak je recept vynikající. Ovšem pokud seženete oranžové krásky rozhodně kupte ty, jsou sladší a jemnější. Recept je jednoduchý,ale přesto trochu časově náročnější, hodí se tedy ideálně na víkendy nebo dny volna. Je čistě vegetariánský,ale není problém do směsi přidat mleté maso pro masožrouty. Ale podle mě to rozhodně není potřeba, chutě jsou výrazné a bohatě si vystačíme s touto zdravější verzí :)

Postup

  • 1
    Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C a plech vyložíme pečícím papírem. Batát omyjeme, osušíme a dobře napícháme vidličkou, lehce pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby péct do změknutí, což závisí na velikosti,ale vždy to trvá cca 45 minut. Naše brambora byla pořádně velká takže si v troubě pobyla skoro hodinku.
  • 2
    Mezitím si nachystáme náplň - na troše olivového oleje zpěníme cibulku, poté přidáme papriku a nakrájená sušená rajčátka , rajčata v konzervě i protlak, necháme zhoustnout a přihodíme fazole. Nyní je načase vše ochutit chilli a solí. Měla by nám vzniknout hustá omáčka, lehce pikantní připomínající chutí chilli con carne. V misce dobře rozmačkáme avokádo, ochutíme limetkovou šťávou, chilli a solí.
  • 3
    Bramboru vyndáme z trouby, rozpůlíme a vnitřek trochu jakoby "načechráme" / rozmačkáme vidličkou. Navrstvíme směs s fazolemi a ozdobíme pořádnou porcí avokádové směsi, navrch vše posypeme čerstvou petrželkou nebo koriandrem, pokapeme olivovým olejem a ihned podáváme.

Autor receptu

Cucinare con amore Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Cucinare con amore
Ahoj, jmenuji se Jana a mám blog- Cucinare con amore - tedy blog o vaření s láskou. Italská kuchyně ...
110 nahraných receptů
51 sledujících
http://cucinare-con-amore.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Cucinare con amore Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
110 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuji se Jana a mám blog- Cucinare con amore - tedy blog o vaření s láskou. Italská kuchyně je mému srdci nejbližší a proto většina receptů je právě na italskou kuchyni.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další