Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Penne s cuketou a pancettou

Penne s cuketou a pancettou

FoodClub LOGO

Penne s cuketou a pancettou

Penne s cuketou a pancettou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 3  větší cukety
  • 1 balení italské pancetty (nebo cca 200g guanciale)
  • 2 – 3 stroužky česneku1 chilli paprička
  • 300g těstovin penne 
  • panenský olivový olej 
  • sůl
  • pepř
  • tvrdý sýr parmigiano reggiano nebo grana padano

Postup

  • 1
    Nakrájejte omyté cukety na malé kostky– asi 1cm.
  • 2
    Nalijte do pánve cca 5 polévkových lžic olivového oleje a nasypte do ní nakrájenou cuketu. Cukety následně osolte, opepřete a vhoďte do nich chilli papričku. Smažte nejdříve na větším ohni a stále míchejte.
  • 3
    Asi tak po 5 minutách přidejte česnek (česnek oloupejte a rozmáčkněte – dělá se to tak že položíte nůž plochou hranou na česnek a pěstí do plochy nože bouchnete).
  • 4
    Dál smažte na mírném ohni a přidejte pancettu. Chvíli to všechno posmažte a pak přikryjte pánev pokličkou a nechte na velmi mírném ohni dusit. Mezitím si osolte vodu na těstoviny a nechte ji vařit. Do vroucí vody potom vložte těstoviny. Hotové těstoviny (al dente – ani měkké ani tvrdé - těstoviny neprolévejte studenou vodou) nakonec smíchejte s vaší směsí v pánvi : cuketa je hotová až úplně změkne – skoro zkašovití. Do směsi nasypte trochu parmezánu a vše pořádně promíchejte. Podávejte posypané parmezánem.
  • 5
    Mezitím si osolte vodu na těstoviny a nechte ji vařit. Do vroucí vody potom vložte těstoviny.
  • 6
    Hotové těstoviny (al dente – ani měkké ani tvrdé - těstoviny neprolévejte studenou vodou) nakonec smíchejte s vaší směsí v pánvi : cuketa je hotová až úplně změkne – skoro zkašovití.
  • 7
    Do směsi nasypte trochu parmezánu a vše pořádně promíchejte. Podávejte posypané parmezánem.

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
79 nahraných receptů
99 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
79 nahraných receptů
99 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další