Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Pelmeně se zeleninovou nádivkou

FoodClub LOGO

Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Pelmeně se zeleninovou nádivkou
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

Těsto

  • 500 g hladké pšeničné mouky
  • půl kostky droždí ( asi 21 g )
  • trošku soli a cukru
  • asi 200 ml teplé vody
  • 2 lžíce oleje

Náplň

  • 1 velká mrkev
  • jarní cibulka
  • 1 /2 cukiny
  • 1 lžíce kečupu
  • olej
  • sůl, pepř, oregáno

Úvod

Dostala jsem od mamky plastové udělátko ( tvořítko ) na pelmeně, taštičky, pirohy či jak to nazvat. Takové to zubaté kolečko, kde dáte těsto, náplň a zacvaknete. Takže jsem to hned na druhý den vyzkoušela k obědu. Těsto je jednoduché, základní kynuté a náplň je čistě zeleninová. Výborné jídlo, které vypadá pěkně na talíři a na druhý den jsem si pelmeně vzala sebou do vlaku do práce, i druhý den byly vynikající.

Postup

  • 1
    Dáme do velké mísy mouku, doprostřed uděláme důlek, kde dáme droždí zasypané troškou cukru a zalejeme to teplou vodou, ne vařící. Směs trochu zamícháme a přidáme olej, eventuelně trošku vody či mouky podle savosti mouky, aby bylo těsto hebké a moc nelepilo, trošku dosolíme. Těsto necháme odpočinout v blízkosti sporáku pod utěrkou. Doporučuji v kuchyni zavřít okna, ikdyž je léto.
  • 2
    Na náplň si připravíme na drobno pokrájenou mrkev, cukinu, pórek a cibulku, vše osmahneme doměkka na oleji spolu s kořením. Vmícháme trošku kečupu. Náplň je hotová, těsto by již mělo být vykynuté.
  • 3
    Těsto dáme na vál posypaný moukou a vyválíme placku, ze které tvarujeme kolečka, která dáme do tvořítka a dovnitř trochu náplně. Okraje těsta navlhčíme vodou a pevně secvakneme.
  • 4
    Troubu vyhřejeme na maximum. Na plech klademe pelmeně a pečeme jen chvíli dozlatova, asi 5 minut. Povrch můžete posypat libovolnými semínky.
    Pelmeně se zeleninovou nádivkou, krok 4: Troubu vyhřejeme na maximum. Na plech klademe pelmeně a pečeme jen chvíli dozlatova, asi 5 minut. Povrch můžete posypat libovolnými semínky.

Doplňující informace

Tip: Sevírujeme ještě teplé ( doporučuji je jíst s omáčkou Ljutenica ), ale druhý den studené také chutnají skvěle.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další