Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Pečená zelenina s balzamikem a sýrem feta

Pečená zelenina s balzamikem a sýrem feta

FoodClub LOGO

Pečená zelenina s balzamikem a sýrem feta

Pečená zelenina s balzamikem a sýrem feta
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 1 lžíce kvalitního balzamika
  • 1 menší lilek
  • 1 cuketa
  • 2 červené papriky
  • 4 rajčata
  • čerstvě drcený pepř a sůl
  • olivový olej
  • hladkolistá petržel
  • sýr feta

Postup

  • 1
    Lilek, cuketu a rajčata nakrájejte na kolečka, papriku na proužky.
  • 2
    Lilek pořádně posolte a nechte tak 30 minut vypotit. Poté osušte papírovým ubrouskem.
  • 3
    Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět na hrubo pokrájenou a osolenou cibuli.
  • 4
    Přidejte rozetřené stroužky česneku, balzamiko a nechte rozvonět.
  • 5
    Vmíchejte rajský protlak, oregáno, sůl a pepř a pořádně promíchejte. Nařeďte trochou vody (100 ml).
  • 6
    Připravený cibulový základ urovnejte na dno pečicí nádoby.
  • 7
    Na základ střídavě navrstvěte zeleninu, kterou osolte, opepřete a pořádně zakápněte olivovým olejem.
  • 8
    Přikryté a při 180 stupních (horní a dolní ohřev) asi 40 minut duste. Pokud je potřeba doplnit tekutinu, směs lehce podlijte vodou.
  • 9
    Poté odkryjte, zlehka zamíchejte a nechte dopéct do měkka (cca 20 minut).
  • 10
    Při servírování posypte petrželkou a sýrem feta.

Autor receptu

Primal/Paleo lifestyle Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Primal/Paleo lifestyle
Primal/Paleo jako životní styl - vaření bez lepku, přidaného cukru a problémových potravin. Zdravé re...
26 nahraných receptů
67 sledujících
http://www.green-almonds.weebly.com

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Primal/Paleo lifestyle Brozová medaile za 10 nahraných receptů
26 nahraných receptů
67 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Primal/Paleo jako životní styl - vaření bez lepku, přidaného cukru a problémových potravin. Zdravé recepty z kvalitních surovin a čerstvých potravin, vliv arabské kuchyně. http://www.green-almonds.weebly.com

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další