Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou

Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou

FoodClub LOGO

Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou

Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 500 g čerstvé růžičkové kapusty
  • 90 g italské slaniny pancetta
  • 1–2 lžíce másla
  • ocet balsamico dle chuti
  • mořská sůl a čerstvý mletý černý pepř na dochucení

Úvod

Perfektní příloha k jakémukoliv jídlu. Chutná skvěle čerstvě připravená, a dokonce i když pár dní odpočívá v lednici. Spousta lidí považuje růžičkovou kapustu za nudnou zeleninu. To je ovšem naprostý mýtus. Jakmile ji orestujete a přidáte trochu italské slaniny, můžete se těšit na jednoduchou a nezapomenutelnou přílohu.

Postup

  • 1
    Pancettu nakrájíme na kostičky a ve velké pánvi nebo hrnci ji orestujeme při vysoké teplotě, dokud nezhnědne.
  • 2
    Jakmile je pancetta na povrchu křupavá, přemístíme ji na papírové ubrousky, aby odkapala. Vypečený omastek nesléváme.
  • 3
    Snížíme teplotu a k výpečku přidáme máslo. Na másle orestujeme růžičkovou kapustu, dokud nezměkne a nezkřehne. Cca 10 minut. (Je zcela v pořádku, pokud některé části lehce připálíme.)
  • 4
    Pokapeme balsamicovým octem a restujeme další 2–3 minuty.
  • 5
    K růžičkové kapustě přidáme pancettu a promícháme.
  • 6
    Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Autor receptu

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Snadné a rychlé
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a ry...
47 nahraných receptů
90 sledujících

Původní zdroj: http://12tomatoes.com/2014/11/vegetable-recipe-panroasted-brussels-sprouts-with-pancetta.html


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
47 nahraných receptů
90 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a rychlé.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další