Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Pečená kořenová zelenina

Pečená kořenová zelenina

FoodClub LOGO

Pečená kořenová zelenina

Pečená kořenová zelenina
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • 8–12 mrkví, ostrouhaných a nakrájených na čtvrtiny
  • 2 brambory nakrájené na čtvrtiny
  • 1–2 pastiňáky, ostoruhané a nakrájené na čtvrtiny
  • 1 hlava česneku, neloupaná, rozdělena na stroužky
  • 1 máslová dýně, oloupaná, začištěná, nakrájená na kostky
  • 2 šalotky, nakrájené na kostičky
  • 1 bulva celeru, nakrájená na kostky
  • 2–3 větvičky rozmarýnu, zbavené stonku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení

Úvod

Excelentní zdroj živin a skvělý způsob, jak si vychutnat zeleninu. Je s podivem, že kořenová zelenina nezískává příliš pozornosti, přitom takto upravená chutná naprosto báječně. Naprosto ideální k pečeným tmavým masům a snadná na přípravu.

Postup

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech vysteleme alobalem.
  • 2
    Veškerou zeleninu dáme do mísy a zakapeme olivovým olejem. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř a dobře promícháme, aby se koření rozprostřelo.
  • 3
    Zeleninu rozprostřeme na vystlaný plech v jedné vrstvě a pečeme po dobu 40 až 50 minut, nebo dokud nezačne mít zelenina tenkou kůrčičku. Zhruba po 20 minutách pečení zeleninu promícháme.
  • 4
    Zeleninu vyndáme z plechu a ještě teplou servírujeme.

Autor receptu

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Snadné a rychlé
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a ry...
47 nahraných receptů
90 sledujících

Původní zdroj: http://12tomatoes.com/2014/11/vegetable-recipe-roasted-root-vegetable-medley-.html


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
47 nahraných receptů
90 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a rychlé.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další