Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem

Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem

FoodClub LOGO

Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem

Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • 1 kelímek řeckého jogurtu (250 g)
  • 1 lžíce tahini
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 3/4 lžičky mletého kmínu
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 6 menších cuket pokrájených podélně
  • 6 menších žlutých dýní pokrájených na plátky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • čerstvá posekaná petrželka

Úvod

Výborná a zdravá příloha, nebo lehký hlavní chod. Lehce ořechová chuť zálivky výborně a jemně spojuje chutě. Přeliv si můžete připravit i pár dnů předem, čímž se nejen ušetří čas, ale zároveň se chutě v zálivce dokonale prolnou.

Postup

  • 1
    Smíchejte prvních 5 ingrediencí spolu se dvěma lžícemi oleje. Tímto Vám vznikl přeliv, který můžete dát stranou. Pokud ho připravujete předem, dejte ho do lednice.
  • 2
    Zeleninu rozložte na plechy, potřete zbývajícím olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě na nastavení gril při teplotě 250 °C. Pokud máte gril, zeleninu opečte rovnou na něm. (V obou případech by tepelná úprava měla trvat kolem deseti minut.)
    Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem, krok 2: Zeleninu rozložte na plechy, potřete zbývajícím olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě na nastavení gril při teplotě 250 °C. Pokud máte gril, zeleninu opečte rovnou na něm. (V obou případech by tepelná úprava měla trvat kolem deseti minut.)
  • 3
    Zeleninu přeskládejte na talíř, posypte nasekanou petrželkou a podávejte s přelivem.
    Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem, krok 3: Zeleninu přeskládejte na talíř, posypte nasekanou petrželkou a podávejte s přelivem.

Autor receptu

Zdravé recepty Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Zdravé recepty
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou zdravé, di...
26 nahraných receptů
152 sledujících

Původní zdroj: http://gourmandeinthekitchen.com/2012/grilled-vegetables-with-yogurt-sauce-recipe/


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Zdravé recepty Brozová medaile za 10 nahraných receptů
26 nahraných receptů
152 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou zdravé, diabetické, vegetariánské a další.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další