Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

FoodClub LOGO

Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 2–3 lilky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej extra panenský
  • slunečnicový olej
  • 600 g pasírovaných rajčat nebo čerstvých rajčat
  • 2 balení mozzarelly
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • tvrdý strouhaný sýr např. gran moravia, grana padano
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule

Postup

  • 1
    Lilky omyjte, okrojte stopky a nakrájejte po délce na plátky o zhruba 0,5 cm.
  • 2
    Plátky lilku rozprostřete na pekáč, pokud možno dejte na ně nějaké závaží a nechte je hodinu odpočinout (pustí přebytečnou vodu).
  • 3
    Na pánev nalijte olivový olej (cca 3 lžíce) a osmažte v něm dva stroužky česneku.
  • 4
    Dozlatova opečený česnek vyndejte a do provonělého oleje dejte osmahnout cibulku nakrájenou nadrobno.
  • 5
    Potom přidejte rajčata, osolte, opepřete a přidejte pár lístků bazalky (já dala 4 menší).
  • 6
    Omáčku vařte tak 30 min. na mírném ohni a pak oheň vypněte.
  • 7
    Vezměte lilky, pořádně kousek po kousku osušte a dejte je smažit do vroucího slunenčnicového oleje (stačí v hluboké pánvi).
  • 8
    Osmahněte je z obou stran, dokud lehce nezezlátnou. Lilky dejte stranou do předem připraveného talíře s papírem, který do sebe vsákne přebytečný olej.
  • 9
    Vezměte pekáč, na dno nalijte vrstvu rajčatové omáčky. Potom naskládejte lilky, mozzarellu nakrájenou na kousky a strouhaný sýr Gran Moravia.
  • 10
    Takto postupujte, až na konci bude vrstva omáčky a vše bohatě posypané sýrem. Dejte péct do trouby na 190 °C na cca 30 min.

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
77 nahraných receptů
93 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
77 nahraných receptů
93 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

  • Kateřina B.
    3. Květen 2015 13:34
    Tak jsme dnes měli k obědu... Není s tím moc práce, a dokonce to moje vypadalo jako tady na obrázku. Nic jsem neupravovala (jak to někteří mají ve zvyku ;-P ). Chuťově to bylo dobré, ale vyloženě odvázaná jsem z toho nebyla. Nešlo by místo toho smažení lilku ho spíš hodit na gril(ovací pánev)? I když jsem z toho odsála ten olej, přišlo mi to mastnější. Přítel to shrnul tak, že to chutná jako vršek pizzy :-D Podávala jsem s opečenou bagetkou. Shodli jsme se ale na tom, že by nám to spíš vyhovovalo jako předkrm.
  • Ilove Italy
    30. Březen 2016 20:07
    Mě to přijde jako docela pracný recept a lidi v mém okolí ho tedy zbožňují..ale je pravda, že na tu chuť si lidi asi musí dost zvyknout, protože to spíš připomíná houby :-)

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další