Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Panenský špíz s jablky

Panenský špíz s jablky

FoodClub LOGO

Panenský špíz s jablky

Panenský špíz s jablky
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 500 - 700 g vepřové panenky
  • 2 velká zelená jablka, Granny Smith
  • 5 lžic olivového oleje
  • hrubá mořská sůl, čerstvě mletý pepř
  • cca 1 dcl bílého vína
  • 2 velké lžíce gorgonzoly
  • 250 ml smetany

Úvod

Šťavnatá panenka doplněná jablky a omáčkou z gorgonzoly představuje luxusní a přesto velmi snadnou večeři, kterou zvládne uvařit úplně každý.

Postup

  • 1
    Panenku odblaňte, bude-li to potřeba, a nakrájejte na špalíčky. Jablka neloupejte, jen zbavte jadřinců a nakrájejte je na osminky. Maso i jablíčka dejte do mísy a přidejte 3 lžíce olivového olej, hrubou mořskou sůl a pepř. Vše pořádně promíchejte, aby se maso i jablíčka ochuceným olejem pořádně a rovnoměrně obalila. Na špejli napíchejte střídavě jablka a kousky vepřové panenky.
  • 2
    Na velké pánvi si pořádně rozehřejte zbývající olivový olej. Troubu si zapněte na funkci gril. Špízy musíte opéct na opravdu rozpáleném oleji zprudka z obou stran dozlatova. Bohatě postačí tak 2 minutky z každé strany. Dejte je do ohnivzdorné nádoby a šup s nimi do trouby. Aby panenka zůstala vevnitř hezky růžová a pěkně šťavnatá, postačí jí pod grilem tak 5 - 8 minut. (Přičemž mi přijde, že 8 minut je už vážně maximum!)
  • 3
    Ztlumte plotýnku pod pánví, na které se maso opékalo, a do pánve vlijte bílé víno. To se během chvíle vyvaří. Přidejte gorgonzolu a smetanu a míchejte, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku lehce svařte, aby maličko zhoustla, a je hotová. Doba trvání tak 5 minut sakumprásk.
  • 4
    Dopečte maso a můžete podávat. Nám se osvědčila kombinace s bramborovou kaší, ovšem špízy si budou velmi rozumět i s čerstvou bagetou, nebo třeba s kopou domácích hranolek. Ať tak, či tak. Maso začněte připravovat až ve chvíli, kdy budete mít přílohu hotovou. Panenka se velmi rychle přesuší, zaslouží si tedy vaši stoprocentní pozornost při přípravě. Odměnou vám pak bude opravdu křehký, voňavý a šťavnatý kousek masa. :-) Dobrou chuť!
    Panenský špíz s jablky, krok 4: Dopečte maso a můžete podávat. Nám se osvědčila kombinace s bramborovou kaší, ovšem špízy si budou velmi rozumět i s čerstvou bagetou, nebo třeba s kopou domácích hranolek. Ať tak, či tak. Maso začněte připravovat až ve chvíli, kdy budete mít přílohu hotovou. Panenka se velmi rychle přesuší, zaslouží si tedy vaši stoprocentní pozornost při přípravě. Odměnou vám pak bude opravdu křehký, voňavý a šťavnatý kousek masa. :-)

Dobrou chuť!

Autor receptu

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Barbora Venháčová
Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.
16 nahraných receptů
4 sledující
http://jidloaja.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
4 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další