Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Olejová bábovka jako od babičky

Olejová bábovka jako od babičky

FoodClub LOGO

Olejová bábovka jako od babičky

Olejová bábovka jako od babičky
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • 250 g cukru krupice/krystalu
  • 5 vajec
  • 250 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Ostatní ingredience:

  • 4 lžíce kakaa
  • sádlo
  • strouhanka

Úvod

Vláčná a jemná olejová bábovka, recept mám od babičky... :-)

Postup

  • 1
    Formu na bábovku si vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  • 2
    Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh, do kterého, když je tuhý, přidáme cukr, žloutky a olej za stálého mixování. Do mouky si přisypeme prášek do pečiva a začneme střídavě přisypávat mouku a přilévat mléko.
  • 3
    Těsto přelijeme do formy. Pokud chceme bábovku dvoubarevnou – mramorovou – nalijeme do formy jen 1/2 těsta a do druhé poloviny vmícháme 4 lžíce kakaa. Dolijeme do formy a dáme péci. Pečeme asi hodinu, záleží na tom, jak komu peče trouba. Jestli je bábovka hotová, vyzkoušíme zapíchnutím špejle.
    Olejová bábovka jako od babičky, krok 3: Těsto přelijeme do formy. Pokud chceme bábovku dvoubarevnou – mramorovou – nalijeme do formy jen 1/2 těsta a do druhé poloviny vmícháme 4 lžíce kakaa. Dolijeme do formy a dáme péci. Pečeme asi hodinu, záleží na tom, jak komu peče trouba. Jestli je bábovka hotová, vyzkoušíme zapíchnutím špejle.

Autor receptu

Pavla M. Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Pavla M.
Poctivé a dobré vaření :-).Nejlepší recepty jsou od mojí babičky a ty také často vařím. Na druhou st...
16 nahraných receptů
6 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Pavla M. Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
6 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Poctivé a dobré vaření :-).Nejlepší recepty jsou od mojí babičky a ty také často vařím. Na druhou stranu, ale ráda zkouším něco nového, v tom mi zase pomáhá manžel, který je kuchař a učí mě nové věci

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další