Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Okurková raita s mátou

Okurková raita s mátou

FoodClub LOGO

Okurková raita s mátou

Okurková raita s mátou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 6 porcí
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • 3 salátové okurky
  • cca 400 g řeckého jogurtu (1 velký, nebo 2 malé kelímky)
  • 1 lžička soli,
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu,
  • šťáva z 1/4 citronu,
  • asi 30 lístků máty

Úvod

Během horkých ledních dnů máme většinou chuť na chladivé a osvěžující pokrmy. Zdá se mi, že každá země má nějakou alternativu okurkového salátu. V Indii si ke kořeněným kari připravují pro nás mírně netradiční, avšak osvěžující okurkovou raitu. V podstatě jde o nastrouhané okurky, hostý (řecký) jogurt, špetku soli a řeckého kmínu, mátu a kapku citronové šťávy.

Postup

  • 1
    Okurku volitelně oloupu (já většinou loupu jen část, a vznikne mi taková "zebra") a nastrouhám na hrubém struhadle (s velkými oky). Mátové lístky svinu jako doutník a pokrájím na tenké nudličky.
    Okurková raita s mátou, krok 1: Okurku volitelně oloupu (já většinou loupu jen část, a vznikne mi taková "zebra") a nastrouhám na hrubém struhadle (s velkými oky). Mátové lístky svinu jako doutník a pokrájím na tenké nudličky.
  • 2
    V misce smíchám nastrouhané okurky se všemi ostatními ingrediencemi.
  • 3
    Ochutnám, podle chuti přidám sůl/kmín/citron, dám do lednice vychladit a podávám.
  • 4
    Okurková raita s mátou, krok 4:
  • 5
    P.S. Můžete si dát část salátu bez soli a kmínu stranou a použít jako masku :-)))
    Okurková raita s mátou, krok 5: P.S. Můžete si dát část salátu bez soli a kmínu stranou a použít jako masku :-)))
kategorie
Přílohy,

Autor receptu

Koncept DoGa
Koncept DoGa
Jídlo a potraviny jsou mou zálibou i zaměstnáním, mezi mé oblíbené patří italská, francouzská a vietn...
4 nahrané recepty
3 sledující
http://www.konceptdoga.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Koncept DoGa
4 nahrané recepty
3 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Jídlo a potraviny jsou mou zálibou i zaměstnáním, mezi mé oblíbené patří italská, francouzská a vietnamská kuchyně. Jsem autorkou blogu http://www.konceptdoga.cz , najdete mne také na Facebooku a Instagramu.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další