Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Octové brambůrky bez fritování

Octové brambůrky bez fritování

FoodClub LOGO

Octové brambůrky bez fritování

Octové brambůrky bez fritování
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 6–8 malých brambor
  • 1 šálek octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř 

Úvod

Asi si říkáte – ten ocet je fakt divný..., to bych asi nejedl. Kdo ale zkusil, nelitoval... Pro Čechy je to nezvyklá příchuť, nicméně v Anglii jsou octové jedny z nejoblíbenějších příchutí. Ani se nemusíte cítit provinile, protože v nich není tolik oleje jako v klasických brambůrkách.

Postup

  • 1
    Brambory kartáčkem a vodou očistěte a pak je nakrájejte na tenké plátky (cca 3–4mm široké).
  • 2
    V hrnci smíchejte vodu a ocet. Přidejte plátky brambor, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a nechte probublávat asi 5–7 minut, nebo dokud nezměknou.
  • 3
    Zceďte, vysušte papírovou utěrkou nebo nechte oschnout. Předehřejte troubu – zapněte gril. Potřete brambory olejem (pokud máte ve spreji, půjde vám to lépe), nebo si vezměte na pomoc mašlovačku.
  • 4
    Osolte a lehce opepřete a dejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dokud nezezlátnou – 5–7 minut, pak je otočte a pečte dalších 5 minut. Podávejte teplé.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další