Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Nepečený kokosový srnčí hřbet

Nepečený kokosový srnčí hřbet

FoodClub LOGO

Nepečený kokosový srnčí hřbet

Nepečený kokosový srnčí hřbet
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

Kokosový krém

  • 500 ml mléka
  • 5 lžic cukru krystal
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 2 lžičky želatiny

 

Kakaová náplň

  • 400 g máslových sušenek
  • 170 ml vody
  • 150 g cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa
  • 200 g másla nebo margarínu
  • 1 lžíce rumu

 

Úvod

Ideální recept pro ty, co věčně nestíhají. Nepečený dezert ze sušenek a kokosu připravíte během půl hodiny.

Postup

  • 1
    Rozdělte si mléko na dvě poloviny. Jednu polovinu nalijte do mísy a postupně do ní vmíchejte mouku a vanilkový cukr. Druhého čtvrt litru zahřejte na mírném plameni v hrnci, přidejte cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte želatinu a po chvíli stáhněte ze sporáku.
  • 2
    Teplým mlékem přelijte směs studeného mléka s moukou a do mísy přidejte strouhaný kokos. Vše důkladně promíchejte.
  • 3
    Formu na srnčí hřbet potáhněte fólií a rovnoměrně vyplňte dno a okraje kokosovým krémem. Část krému si odložte stranou na vrchní vrstvu.
  • 4
    Připravte si kakaovou náplň. Polovinu máslových sušenek rozdrťte na malé kousky, druhou polovinu na prášek. Za stálého míchání zahřejte vodu, máslo, cukr a kakao, vařte pět minut. Nakonec přidejte rum a stáhněte z plotny. Nechte chvilku vychladnout a poté vlijte na sušenky. Celou směs dobře promíchejte.
  • 5
    Kakaovou náplň navrstvěte na těsno do formy a nahoře natřete zbytkem kokosového krému. Hotový dezert nechte před podáváním alespoň dvě hodiny tuhnout v lednici.
kategorie
Dezerty,

Autor receptu

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Dorty a moučníky
21 nahraných receptů
54 sledujících

Původní zdroj: http://www.nosalty.hu/receptek/receptverseny/venusz-husveti-receptverseny


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
21 nahraných receptů
54 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další