Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Nejlepší domácí karamel

Nejlepší domácí karamel

FoodClub LOGO

Nejlepší domácí karamel

Nejlepší domácí karamel
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného sirupu
  • 1/4 hrnku vody
  • 1/2 hrnku smetany 40 % (horké)
  • 2 lžíce másla (změklého)
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Úvod

Domácí karamel se výborně hodí k palačinkám, na zmrzlinu, jako surovina na výrobu krému... prakticky na cokoli. A hlavně je stokrát lepší než kupovaný!

Postup

  • 1
    V rendlíku smíchejte cukr, kukuřičný sirup a vodu. Lehce zamíchejte, dokud se ingredience nespojí.
  • 2
    Rendlík začnětě zahřívat na sporáku a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a nezačne bublat.
  • 3
    Sotva začne směs bublat (vařit), přestaňte míchat a vyndejte vařečku. Cukr se postupně začne zabarvovat do hněda.
  • 4
    Jakmile je směs tmavě hnědá s rezavým nádechem, sundejte rendlík z plotny a velice opatrně přilévejte horkou smetanu. Směs bude zuřive bublat a syčet, tak se nelekněte :). (A nepolijte!)
  • 5
    Vzniklý karamel promíchejte do hladka a přidejte změklé máslo.
  • 6
    Nechte 3 minutky odstát a nakonec vmíchejte lžičku vanilkového extraktu.
  • 7
    Hotový karamel můžete nalít do skleničky, zavařovačky, co kdo má. Jedinou podmínkou je, že nádoba musí být uzavíratelná.
    Nejlepší domácí karamel, krok 7: Hotový karamel můžete nalít do skleničky, zavařovačky, co kdo má. Jedinou podmínkou je, že nádoba musí být uzavíratelná.

Doplňující informace

Určitě si dejte záležet na koupi kvalitních surovin, projeví se to v chuti výsledného karamelu. Kukuřičný sirup i vanilkový extrakt seženete ve zdravé výživě. Hotový karamel skladujte ideálně v lednici, tam vydrží klidně i měsíc a více.

Autor receptu

Janet's Bakery Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Janet's Bakery
Vaří vše možné se zaměřením na dezety, domácí pečivo a zahraniční kuchyni. Ráda věnuje svůj čas recep...
15 nahraných receptů
31 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Janet's Bakery Brozová medaile za 10 nahraných receptů
15 nahraných receptů
31 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vaří vše možné se zaměřením na dezety, domácí pečivo a zahraniční kuchyni. Ráda věnuje svůj čas receptům ze Sandtnerové i Rettigové.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další