Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Nasi goreng

Nasi goreng

FoodClub LOGO

Nasi goreng

Nasi goreng
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

 
  • 500 g vařené rýže basmati
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 řapíky celeru
  • hrstka mražené kukuřice
  • hrastka mražených fazolkových lusků
  • 1/2 chilli papričky
  • 3 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 zarovnaná lžíce Nasi Goreng pasty

 

Úvod

Nasi Goreng je tradiční indonéský pokrm z rýže a zeleniny. Jde v podstatě o smaženou rýži, kterou si dělám pokaždé, když mi zbyde z nějakého jídla vařená rýže navíc. Je to vlastně naprostá rychlovka. Na Nasi Goreng se nejlépe hodí rýže basmati, protože po uvaření nelepí, a tak Vám z ní během smažení nevznikne kaše (proto zde opravdu nedoporučuji například jasmínovou). Hodí se ale i jakákoliv hnědá či pololoupaná rýže, ty se ale zase mnohem déle vaří.

Postup

  • 1
    Na velké pánvičce či ve woku si rozehřejeme olej a přidáme na proužky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou mrkev (proužky z mrkve dělám obyčejnou škrabkou na zeleninu). Obojí necháme trošku opéct. Poté přidáme kukuřici, zelené fazolky, nakrájený řapíkatý celer a najemno nakrájené chilli. Vše zhruba 5 minut restujeme.
    Nasi goreng, krok 1: Na velké pánvičce či ve woku si rozehřejeme olej a přidáme na proužky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou mrkev (proužky z mrkve dělám obyčejnou škrabkou na zeleninu). Obojí necháme trošku opéct. Poté přidáme kukuřici, zelené fazolky, nakrájený řapíkatý celer a najemno nakrájené chilli. Vše zhruba 5 minut restujeme.
  • 2
    Poté do pánvičky přidáme Nasi Goreng pastu a vsypeme uvařenou rýži. Ochutíme sójovou omáčkou, pořádně promícháme a rýži ještě zhruba 3 minuty smažíme.
    Nasi goreng, krok 2: Poté do pánvičky přidáme Nasi Goreng pastu a vsypeme uvařenou rýži. Ochutíme sójovou omáčkou, pořádně promícháme a rýži ještě zhruba 3 minuty smažíme.

Doplňující informace

Nasi Goreng pastu seženete například v Tescu, je opravdu dost pikantní (málem mě to zabilo, když jsem se ji rozhodla ochutnat jen tak na špičku lžičky :D ) a dost autenticky Vám jídlo dochutí. Obejdete se ale i bez ní, jen pak můžete do jídla přidat trochu více chilli a rozhodně česnek :)

Autor receptu

Broccolicious Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Broccolicious
Zdravé recepty z rostlinných surovin http://www.broccolicious.cz/
114 nahraných receptů
50 sledujících
http://www.broccolicious.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Broccolicious Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
114 nahraných receptů
50 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdravé recepty z rostlinných surovin http://www.broccolicious.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další