Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Mousse z ricotty a čerstvých blum

Mousse z ricotty a čerstvých blum

FoodClub LOGO

Mousse z ricotty a čerstvých blum

Mousse z ricotty a čerstvých blum
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • čerstvé blumy nebo švestky (cca 700g – půl kila použijeme na teplý krém, zbytkem ozdobíme pohár)
  • cca 400g čerstvé ricotty
  • 70g vanilkového cukru
  • 3 vaječné žloutky 
  • 1 citrón (budeme potřebovat jak kůru, tak i šťávu z půlky citrónu)
  • 100g třtinového cukru
  • 1 pomeranč (budeme potřebovat jenom kůru)
  • hořkou čokoládu (já použila 85% belgickou)
  • 150g smetany na šlehání
  • 2 víčka rumu

Úvod

Sladký dezert z ricotty a čerstvých blum. Není to nic těžkého, v podstatě se všechno rozmixuje, ricottový krém se dá chladit do lednice a na konec se zalije teplou karamelizovanou blumou.

Postup

  • 1
    Nejprve našleháme smetanu.
  • 2
    Poté mixérem promícháme ricottu a vanilkový cukr dokud nedostaneme krém.
  • 3
    K ricottě přidáme žloutky, citrónovou kůru a rum a promixujeme. Ke krému přidáme smetanu a lehce promícháme vařečkou, aby nám smetana zůstala nadýchaná. Přidáme ještě cca 50g nastrouhané čokolády a pomerančovou kůru. Dejte do lednice vychladit na zhruba 2h.
  • 4
    Poté odpeckujte blumy a dejte je vařit na pánev společně s třtinovým cukrem a šťávou z citrónu. Jakmile omáčka zhoustne a blumy trochu změknou tak vše rozmixujte do krému.
  • 5
    Připravte si pohárky, do každého vložte pár čerstvých blum, vrstvu studeného ricottového krému a nakonec zalijte horkými karmelizovanými blumami.
  • 6
    Jako dekoraci posypejte nastrouhanou čokoládou.
kategorie
Dezerty,

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
77 nahraných receptů
93 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
77 nahraných receptů
93 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další