Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Míchaná vejce po francouzsku

Míchaná vejce po francouzsku

FoodClub LOGO

Míchaná vejce po francouzsku

Míchaná vejce po francouzsku
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 5 vajec
  • 1 velká lžíce másla
  • 1 lžíce smetany ke šlehání (30% a víc)
  • Špetka soli a čerstvě mletýho pepře
  • Hrstka čerstvě nasekaný pažitky

Úvod

Kdo z vás nezbožňuje míchaný vajíčka k snídani? My teda jo a už leta slýchám, jak skvělý jsou připravený ve vodní lázni, se smetanou. Kuchařka slavné Julie Child v knihovně mi nedala spát a tenhle francouzskej recept jsem musela vyzkoušet. Resumé: pokud to čas dovolí, na pánvi už se vejce připravovat nebudou

Postup

  • 1
    Nejdřív si připravíme vodní lázeň tak, že do hrnce nalejeme vodu, asi 3cm od dna a dáme ji hřát.
  • 2
    Na hrnec položíme mísu, ve které necháme rozpustit lžíci másla a potřeme jím i její stěny. Mísu vyjmeme, rozklepneme do ní vejce, přidáme smetanu, sůl a metličkou chvilku šleháme, aby se vše krásně spojilo.
  • 3
    Pak misku vrátíme zpět na hrnec a při mírném plameni mícháme směs vajec a smetany, dokud nezhoustne a není krásně krémová.
  • 4
    Celé to trvá asi 15-17 minut. Když je konzistence podle vašich představ, sundáme mísu opět z hrnce, do vajec vmícháme hrst nasekaný pažitky, trochu čerstvě namletýho pepře a můžeme servírovat!

Doplňující informace

Nejlépe chutnají s křupavou francouzskou bagetou, dobrým sýrem a trochou řeřichy. Bon Apetit!

Autor receptu

Monovaření Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Monovaření
Miluju dobrý jídlo i jeho přípravu. Tak hurá do zástěr a jdem vařit! :) http://www.monovareni.cz ...
11 nahraných receptů
3 sledující
http://www.monovareni.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Monovaření Brozová medaile za 10 nahraných receptů
11 nahraných receptů
3 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Miluju dobrý jídlo i jeho přípravu. Tak hurá do zástěr a jdem vařit! :) http://www.monovareni.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další