Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Meruňková huspenina s bazalkou

Meruňková huspenina s bazalkou

FoodClub LOGO

Meruňková huspenina s bazalkou

Meruňková huspenina s bazalkou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 4 lžíce meruňkové marmelády
  • šťává z jednoho citronu
  • cca 2 lžíce moučkového curku
  • 1 balení plátkové želatiny (á 10 g)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • hrst bazalkových lístků, nasekaných
  • hrst drcených sušenek bez náplně
  • mandlový/kokosový olej na vymazání

Úvod

Tato meruňková huspenina je vlastně taková sestra italské panna cotty. Je nadýchaná a díky bazalce a citronové šťávě příjemně osvěžující. V tomto počasí si nedokážu vybavit dezert, který bych si někde pod slunečníkem dala raději.

Postup

  • 1
    Šlehačku vyšlehejte dotuha a dejte do lednice stranou. Do kastrůlku dejte plátky želatiny a přidejte trochu vody, stačí jen tak, aby byly jednotlivé plátky akorát ponořené. Marmeládu, citronovou šťávu, cukr a bazalku utřete do hladké směsi.
  • 2
    Kastrůlek s namočenou a lehce nabobtnalou želatinou dejte na sporák, zapněte střední výkon a za stálého míchání nechte želatinu zcela rozpustit. Odstavte a po lžících do želatiny zapracujte ochucenou marmeládu. Další lžíci přidejte vždy až poté, co je předchozí hezky rozmíchaná.
  • 3
    Připravte si vymazanou formu a část marmeládové želatiny vlijte na její dno. Dejte na chvíli do mrazáku zchladit. Do zbytku směsi znovu po lžících zapracujte i ušlehanou šlehačku.
  • 4
    Z mrazáku vytáhněte základ a do formy nalijte zbytek směsi. Nahoru nasypte sušenky a lehce je přimáčkněte do želatiny. Vše dejte minimálně na 3 hodiny tuhnout do lednice. Po zatuhnutí opatrně překlopte na talíř. Dobrou chuť!
    Meruňková huspenina s bazalkou, krok 4: Z mrazáku vytáhněte základ a do formy nalijte zbytek směsi. Nahoru nasypte sušenky a lehce je přimáčkněte do želatiny. Vše dejte minimálně na 3 hodiny tuhnout do lednice. Po zatuhnutí opatrně překlopte na talíř.

Dobrou chuť!

Autor receptu

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Barbora Venháčová
Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.
16 nahraných receptů
4 sledující
http://jidloaja.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
4 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další