Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Marmeláda z květu černého bezu

Marmeláda z květu černého bezu

FoodClub LOGO

Marmeláda z květu černého bezu

Marmeláda z květu černého bezu
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • 20 květů černého bezu
  • 1,5 l vody
  • 500 g želírovacího cukru 2:1
  • Gelfix 3:1
  • šťáva z 1 a 1/2 citronu

Úvod

Nejlepší marmeláda, jakou jste kdy jedli, a to bezkonkurenčně! Je velmi aromatická a voní typickou vůní černého bezu, je sladká ale i trochu kyselkavá po citrónu. Její příprava je náročná časově, protože se musí květy 3 dny namáčet, ale potom máte hotovo za půl hodiny a zase se čeká na vychlazení. Marmeláda je ideální ráno na snídani na opečeném křupavém toastu a s ovocem. Prostě lahoda.

Postup

  • 1
    Květy omyjeme a namočíme do misky s vodou na 3 dny.
  • 2
    Poté scedíme přes plátýnko do hrnce a začneme pomalu vařit. Ihned vsypeme celý želírovací cukr do ještě studené bezové vody, pořádně rozmícháme a poté vsypeme celý gelfix. Přivedeme k varu a vaříme max. 5 minut za stálého míchání. Provedeme želírovací zkoušku - 1 - 2 lžičky směsi dejte na talířek. Ztuhlo to? Je ok. Jestli ne, udělali jste něco špatně. Stačí ještě chvíli povařit a už to potom musí houstnout, eventuelně pomůže přidat trošku kyseliny citrónové.
  • 3
    Marmeládou za horka plníme sklenice se šroubovacím víčkem, zašroubujeme pevně a ihned obrátíme vzhůru nohama a takto marmeládu necháme vychladnout několik hodin do studena. Jistě se pěkně zaželírovala a sklenice se tímto procesem uzavřely, můžete skladovat i mimo lednici.

Doplňující informace

Doporučuji si sklenice označit etiketou, abyste věděli, jestli není marmeláda již stará nebo co to vůbec v té sklenici máte. Po otevření sklenice skladujeme v lednici.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další