Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Malinový tart s mandlemi

Malinový tart s mandlemi

FoodClub LOGO

Malinový tart s mandlemi

Malinový tart s mandlemi
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

Těsto:

  • 150g hladké mouky
  • 30g mletých mandlí
  • 30g cukru
  • 100g rozpuštěného másla

Náplň:

  • 300g malin (čerstvé nebo mražené)
  • 60g cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce vody
  • 2 žloutky
  • 4 zarovnané lžičky škrobu
  • 20g másla

Na ozdobu:

  • 50-100g čerstvých malin
  • 15g mandlových plátků

Postup

  • 1
    Obdélníkovou zapékací formu vyložte pečícím papírem. Moje měla rozměry 20x35cm.
  • 2
    Ingredience na těsto rukou zpracujte a natlačte na dno a stěny zapékací formy. Dno by mělo být v tloušťce asi 7mm-1cm, stěny okolo 0,5mm. Dejte péct na 170°C asi na 5 minut.
  • 3
    V rendlíku zahřejte maliny, cukr, citronovou šťávu a vodu. Vařte za občasného míchání asi 5 minut, pak ztlumte a nechte lehce probublávat další 2-3 minutky. Rozmixujte tyčovým mixérem a proceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek. Rendlík vypláchněte.
  • 4
    Malinovou šťávu vraťte do rendlíku. V misce rozmíchejte žloutky se škrobem a vlijte k malinám. Vařte za stálého míchání asi 1 minutu. Směs zhoustne. Přidejte trošku másla, promíchávejte. Pokud by se vám zdála velmi hustá, přidejte trošku vody a másla.
  • 5
    Naplňte formu s upečeným těstem malinovou náplní do výšky asi 1,5-2cm. Zbytek náplně přikryjte v mističce fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu a dejte do lednice. Můžete namazat na chleba jako džem.
  • 6
    Pečte asi 20 minut a 170°C. Vyndejte, nechte vychladnout, ozdobte malinami a posypejte mandlemi. Podle chuti můžete přicsladit moučkovým cukrem.
kategorie
Dezerty,

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další