Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Malinový dort z ricotty

Malinový dort z ricotty

FoodClub LOGO

Malinový dort z ricotty

Malinový dort z ricotty
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Korpus

  • 180 g máslových sušenek
  • 70 g másla

Krém

  • 400 g ricotty
  • 220 ml 31% smetany
  • 50 g cukru
  • 3 žloutky
  • 1 celé vejce
  • kůra z citronu

Malinový přeliv

  • hrnek malin
  • 80 g cukru krystal
  • šťáva z 1/2 citronu

Úvod

Sezóna malin je tu a kdo by nemiloval maliny?! Pojďme rovnou do kuchyně a upečme během chvíle tento super letní lehký dortík!

Postup

  • 1
    Sušenky vhodíme do sekáčku a rozdrtíme na „mouku“. Smícháme s rozpuštěným máslem, uplácáme do kulaté dortové formy a dáme na 10 minut péct do trouby rozpálené na 180 stupňů.
  • 2
    Ušleháme žloutky s cukrem, poté přidáme ostatní suroviny na krém a opět prošleháme. Vlijeme na sušenkový korpus a dáme péct na dalších cca 40 minut, pak necháme vychladnout.
  • 3
    Na pánvičku dáme maliny, posypeme cukrem a vymačkáme citrón. Vaříme na středním plamenu, maliny pustí šťávu, ta se po chvíli vypaří a cukr lehce zkaramelizuje. Odstavíme, necháme pár minut vychladnout a potřeme jím vychladlý dort.
  • 4
    Ozdobíme malinami a rozdrobenou sušenkou. Uchovávejte v lednici, nejlepší je na druhý den, protože se krásně naleží :).
  • 5
    Dobrou chuť a budu ráda, když napíšete, jak se vám podařil.

Autor receptu

Jitka Zapletalová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Jitka Zapletalová
Peču, vařím, jím, cestuju a dost si to užívám :). Moje radost, vaše inspirace. Tak se přijďte inspi...
13 nahraných receptů
7 sledujících
http://ingofbaking.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Jitka Zapletalová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
13 nahraných receptů
7 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Peču, vařím, jím, cestuju a dost si to užívám :). Moje radost, vaše inspirace. Tak se přijďte inspirovat na: http://ingofbaking.cz/ FB: https://www.facebook.com/Ing-of-Baking-420354198144676/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další