Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Losos v teriyaki marinádě

Losos v teriyaki marinádě

FoodClub LOGO

Losos v teriyaki marinádě

Losos v teriyaki marinádě
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • cca 300g filetu z lososa  ( já jsem připravovala i 200g pstruha lososovitého )


Na marinádu:

  • 75ml sójové omáčky
  • 2PL medu
  • 1 - 2PL bílého vinného octa ( podle chuti )
  • 1 stroužek česneku
  • kousek zázvoru
  • + trocha vody a škrobu na pozdější zahuštění omáčky

Postup

  • 1
    Maso nakrájíme na porce, nesolíme. Sójovou omáčku s medem, octem, rozmáčknutým česnekem a zázvorem nakrájeným na plátky uvedeme v kastrůlku k varu.
    Losos v teriyaki marinádě , krok 1: Maso nakrájíme na porce, nesolíme. Sójovou omáčku s medem, octem, rozmáčknutým česnekem a zázvorem nakrájeným na plátky uvedeme v kastrůlku k varu.
  • 2
    Sejmeme ze zdroje tepla a necháme vychladnout. Pak marinádu nalijeme na rybu a necháme min. půl hodiny marinovat.
  • 3
    Poté maso vyjmeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Zbylou marinádu nalijeme zpět do kastrůlku a zahřejeme. Přilijeme trochu vody na zředění ( marináda má hodně intenzivní chuť ), provaříme a nakonec zahustíme škrobovou pastou z vody a škrobu. Odstavíme, už dál nevaříme.
  • 4
    Rybu opatrně opékáme ze všech stran, v marinádě je med, takže má tendenci se rychle připalovat a černat ( i mně se to trochu zpočátku podařilo ). Losos by měl zůstat uvnitř narůžovělý, nikoliv leskle sklovitý.
  • 5
    Podáváme přelité omáčkou, s rýží.

Autor receptu

V kuchyni vždy otevřeno Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
V kuchyni vždy otevřeno
Foodblog V kuchyni vždy otevřeno http://inkitchenopen.blogspot.cz/
56 nahraných receptů
18 sledujících
http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

V kuchyni vždy otevřeno Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
56 nahraných receptů
18 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Foodblog V kuchyni vždy otevřeno http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další