Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Losos s kari zeleninou

Losos s kari zeleninou

FoodClub LOGO

Losos s kari zeleninou

Losos s kari zeleninou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 3 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
  • 1 kedlubna, nakrájená na tenké proužky
  • 2 mrkve, také na proužky
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml rybího (kuřecího) vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky kari koření
  • sůl
  • 600 g lososa
  • čerstvě mletý pepř
  • citron

Úvod

Spojení kari koření a kvalitního lososa je prostě geniální.

Postup

  • 1
    V pánvi rozehřejte lžíci másla s kapkou olivového oleje (to aby se máslo nepřepálilo), přidejte nakrájenou zeleninu a krátce orestujte tak, aby zůstala pořád hezky al dente. Mezitím si v rendlíku rozehřejte zbylé máslo, přisypte mouku a připravte světlou jíšku. Tu po částech zalijte studeným vývarem a míchejte a míchejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Asi deset minut ji na mírném ohni (a za stálého míchání) hezky provařte a poté zjemněte smetanou.
  • 2
    Omáčku přilijte k zelenině, ochuťte solí, kari kořením a trochou mletého pepře. Z filetu lososa nařežte steaky zhruba stejné velikosti. Omyjte je, očistěte, osolte a kůží dolů položte na pařáček umístěný v hrnci s vroucí vodou. Ten zakryjte pokličkou a rybu v páře uvařte, stačí jí jen chvilka, zhruba 5–8 minut. Beru to podle sebe, osobně mám ráda rybu rare, chcete-li, aby byla "více uvařená", dobu vaření prodlužte.
  • 3
    Hotového lososa rozdělte na talíře (kůži před podáváním opatrně sloupněte), přelijte zeleninovou kari omáčkou, každou porci maličko opepřete, zakápněte citronovou šťávou a je hotovo.

Autor receptu

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Barbora Venháčová
Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.
16 nahraných receptů
4 sledující
http://jidloaja.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
4 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další