Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

FoodClub LOGO

Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 3 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 3 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 3 osoby

Burger

  • 1 větší lilek
  • 500 g mletého masa mix
  • 1 vejce
  • olivový olej nebo sádlo na smažení
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • sůl, pepř
  • pár listů salátu  
  • 2 rajčata

Avokádová majonéza

  • 1 zralé avokádo
  • 1 lžíce kvalitní majonézy
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 lžička dijonské hořčice

Úvod

Skvělý paleo recept a způsob, jak nahradit housku zeleninou a ještě si pochutnat!

Postup

  • 1
    Lilek nakrájíme na silnější kolečka a nasolíme ho. Maso smícháme s vejcem, kořením a rajčatovým protlakem a pořádně prohněteme. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm z mletého masa placičky (burgery), k masu přidáme i kolečka lilku, které jsme vysušili ubrouskem a opečeme do hněda.
  • 2
    Z avokáda vyndáme měkkou dužinu, kterou rozmixujeme společně s majonézou, hořčicí, octem a případně dosolíme.
  • 3
    Na kolečko lilku dáme list salátu, burger, potřeme avokádovou majonézou, rozložíme slabé plátky rajčat a přiklopíme druhým plátkem lilku.

Autor receptu

Katka Slánská
Katka Slánská
1 nahraný recept
2 sledující

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Katka Slánská
1 nahraný recept
2 sledující
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další