Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Lehké kuřecí kari

Lehké kuřecí kari

FoodClub LOGO

Lehké kuřecí kari

Lehké kuřecí kari
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 3 větší jarní cibulky, nasekané na kolečka
  • 4 lžíce zelené kari pasty
  • 400 g kuřecích steheních řízků, očištěných a nakrájených na kousky
  • plechovka kokosového mléka (á 400 ml)
  • thajská rybí omáčka
  • dvě hrsti zeleného hrášku (lze použít i mražený)
  • dvě hrsti zelených fazolek
  • 3 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného nahrubo
  • rýže nebo nudle k podávání a limeta k dochucení

 

Úvod

Voňavé a rychlé kari potěší každého milovníka netradičních chutí.

Postup

  • 1
    Ve velké pánvi (ideálně ve woku) rozehřejte řepkový olej a přisypte jarní cibulku. Zlehka ji orestujte a přidejte kari pastu. Obojí opékejte tak dlouho, dokud se pasta pořádně nerozvoní a cibulka lehce nezezlátne.
  • 2
    V tu chvíli přidejte kuřecí maso. To opečte ze všech stran, aby se zatáhlo.
    Lehké kuřecí kari, krok 2: V tu chvíli přidejte kuřecí maso. To opečte ze všech stran, aby se zatáhlo.
  • 3
    Do pánve přilijte celé kokosové mléko a ochuťte rybí omáčkou. Vše duste cca 10 minut, maso změkne a kokosové mléko se zredukuje (chcete-li kari hustší, dobu dušení prodlužte).
  • 4
    Pak přimíchejte hrášek a fazolky a nechte už jen krátce prohřát, bohatě postačí 5 minut. Před podáváním ještě popřípadě dochuťte rybí omáčkou (bude-li to potřeba), posypte koriandrem a pokapejte pár kapičkami limetové šťávy. Já si kari ráda dávám s rýží, ale rýžovými nudlemi nic nezkazíte. Dobrou chuť!

Autor receptu

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Barbora Venháčová
Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.
16 nahraných receptů
4 sledující
http://jidloaja.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
4 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další