Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Lehká polévka z červené čočky

Lehká polévka z červené čočky

FoodClub LOGO

Lehká polévka z červené čočky

Lehká polévka z červené čočky
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 1 konzerva sekaných rajčat (400 g)
  • 250 g červené loupané čočky
  • 1 balení uzeného tofu
  • 1 citron – šťáva
  • voda
  • mořská sůl
  • cukr
  • libeček
  • maggi bylinka (smil italský)

Úvod

Příprava polévky zabere necelou půlhodinu. Velkou výhodou je výborná stravitelnost, vysoký obsah bílkovin i vlákniny a skvěle bude chutnat i druhý den! Kdo má více času, může jako základ orestovat 1 cibuli a stroužek česneku, ale výborná je i v téhle superrychlé lehké variantě. Jako přílohu doporučuji kvalitní pečivo.

Postup

  • 1
    Do hrnce vlijeme obsah rajčatové konzervy a přidáme propláchnutou čočku. Prázdnou plechovku ještě třikrát naplníme vodou, kterou přilijeme k rajčatům a čočce.
  • 2
    Zatímco směs přivádíme k varu, nakrájíme na kostičky uzené tofu a přidáme do hrnce spolu se šťávou z jednoho citronu.
  • 3
    Necháme společně vařit cca 15 minut. Poté dochutíme solí, cukrem a těsně před koncem varu přidáme hrst nasekaných bylinek, které už jen necháme prohřát.

Doplňující informace

S množstvím přidávaných bylinek nemusíte nijak šetřit – obě mají efekt podobný maggi a zvyšují slanost pokrmu, takže můžete o to méně solit. Stonek libečku lze po otrhání lístků nechat vyvařit v polévce a odstranit teprve před závěrečných dochucením. Kdo opravdu nemá čas a ani čerstvé/mražené bylinky, může přidat jako náhradu kvalitní bujón. Červenou čočku není třeba předem namáčet a uvařená je zhruba po 5 minutách – doporučuji delší var, kvůli stravitelnosti a lepšímu spojení chutí. Komu by nevyhovavala konzistence, může po změknutí čočky použít na část polévky ponorný mixér. Polévka splňuje nároky nejen vegetariánů/veganů, ale je vhodná i při bezlepkové, šetřící či pankreatické dietě se sníženým obsahem tuků.

Autor receptu

Inka Pospíšilová
Inka Pospíšilová
Mám ráda hlavně lehká, pestrá jídla, která se snažím vymýšlet tak, aby vyhovovala také nárokům mojí d...
2 nahrané recepty
2 sledující

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Inka Pospíšilová
2 nahrané recepty
2 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Mám ráda hlavně lehká, pestrá jídla, která se snažím vymýšlet tak, aby vyhovovala také nárokům mojí diety - tedy pankreatické/slinivkové se sníženým obsahem tuku. Nebojte, nekoušou :-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další