Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Kuřecí pie

Kuřecí pie

FoodClub LOGO

Kuřecí pie

Kuřecí pie
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 2 střední kuřecí prsíčka (popř. kuřecí steaky)
  • 50 g másla
  • 100 g slaniny
  • 2 cibule popř. pórek (nebo jejich kombinace)
  • 2 střední mrkve
  • hrnek mraženého hrášku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 200 ml kuřecího vývaru 
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • 200 g listového těsta
  • 1 lžíce plnotučné/francouzské hořčice
  • několik snítek tymiánu
  • 150 g zakysané smetany/řeckého neslazeného jogurtu nebo 30% smetany
  • 1 vejce 
  • sůl + pepř

Úvod

Tradiční pokrm z Britských ostrovů. Zelenina se může obměnit podle sezóny, můžete přidat žampiony, stejně tak i maso můžete vyměnit za vepřové. Ač nevypadá, tento "páj" je poměrně sytý. Velikost vyobrazené a tedy mnou použité zapékací formy je 23 x 15cm. Pokud máte větší, budete mít koláč trochu nižší – nebo přidejte 1 prsíčko a trochu zeleniny.

Postup

  • 1
    Nejprve si nakrájejte maso a zeleninu. Maso na kostičky (cca 1,5 cm), mrkev na menší kolečka, cibuli na plátky, slaniny na kostičky, celer na menší kostičky.
  • 2
    Na větší pánvi rozpusťte máslo (můžete přidat pár kapek olivového oleje, aby se vám nepálilo) a přidejte kuřecí kousky. Když je maso zatáhlé, přidejte slaninu, mrkev, cibuli a celer a 3–5 minut restujte. Přidejte hrášek. Promíchejte a nechte další 2 minutky restovat. Přilijte vývar.
    Kuřecí pie , krok 2: Na větší pánvi rozpusťte máslo (můžete přidat pár kapek olivového oleje, aby se vám nepálilo) a přidejte kuřecí kousky. Když je maso zatáhlé, přidejte slaninu, mrkev, cibuli a celer a 3–5 minut restujte. Přidejte hrášek. Promíchejte a nechte další 2 minutky restovat. Přilijte vývar.
  • 3
    Zaprašte moukou a rozmíchejte ve směsi kysanou smetanu. Přidejte sůl a pepř podle chuti, hořčici, tymián a na mírném ohni 5 minut nechte probublat.
  • 4
    Směs vyklopte do zapékací formy (nemusíte ji ničím vymazávat).
    Kuřecí pie , krok 4: Směs vyklopte do zapékací formy (nemusíte ji ničím vymazávat).
  • 5
    Listové těsto vyválejte na plát o 2 cm na každé straně větší, než je vaše zapékací forma. Plát umístěte na masovo-zeleninovou směs. Jeho hrany mírně zohýbejte a přitlačte k formě. Uprostřed nakroje, aby pára měla kudy unikat. Potřete rozšlehaným vejcem.
    Kuřecí pie , krok 5: Listové těsto vyválejte na plát o 2 cm na každé straně větší, než je vaše zapékací forma. Plát umístěte na masovo-zeleninovou směs. Jeho hrany mírně zohýbejte a přitlačte k formě. Uprostřed nakroje, aby pára měla kudy unikat. Potřete rozšlehaným vejcem.
  • 6
    Dejte péct do předehřáté trouby (180 °C) na 20–25 minut, nebo dokud povrch nezezlátne.
    Kuřecí pie , krok 6: Dejte péct do předehřáté trouby (180 °C) na 20–25 minut, nebo dokud povrch nezezlátne.
kategorie
Hlavní chody,

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další