Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Kuře teriyaki

Kuře teriyaki

FoodClub LOGO

Kuře teriyaki

Kuře teriyaki
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • 900 g kuřecích stehenních řízků
  • 5 cm velký kus zázvoru oloupaný a nasekaný
  • 125 ml sojové omáčky
  • 125 ml omáčky mirin

Úvod

Můj nejoblíbenější recept na sladkokyselé kuře. Kombinace zázvoru a kuřete je naprosto fantastická.

Postup

  • 1
    Promíchejte sojovou a mirin omáčku se zázvorem a směs přelijte do sáčku se zipem. Vložte do sáčku kuře, vytlačte přebytečný vzduch, sáček uzavřete a nechte maso 8–12 hodin uležet. Občas sáček protřepejte a otočte. (Samozřejmě můžete použít obyčejnou mísu zakrytou fólií a maso občas promíchat.)
  • 2
    Nechte z kuřete okapat přebytečnou marinádu. Tu přelijte do menšího kastrolu a vařte, dokud se nezredukuje.
  • 3
    Rozehřejte si pánev na grilování na středním plamenu. Naklaďte kuřecí řízky na pánev. Pokud máte řízky s kůží, poklaďte je do pánve kůží dolu. (Pokud se nevejdou, vařte je ve více dávkách).
  • 4
    Opečte řízky z každé strany 2–3 minuty, poté je zakryjte a duste 6 minut.
  • 5
    Otočte řízky, opět přikryjte a duste dalších 6 minut.
  • 6
    Potřete řízky zredukovanou marinádou a ještě je opečte z každé strany další 3 minuty.
  • 7
    Nechte hotové řízky 2–3 minut odležet a poté je nakrájejte na plátky.

Doplňující informace

V tomto receptu se používají stehenní řízky. Použít můžete i prsní, ale v tom případě dejte pozor, aby se maso příliš nevysušilo. Skvělé je použít i křidýlka.

kategorie
Hlavní chody, Fitness, Paleo,

Autor receptu

Kuchař Albert Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Kuchař Albert
Čau! Jmenuju se Albert a vaření je pro mě hlavně relax.
10 nahraných receptů
29 sledujících

Původní zdroj: http://www.yummly.com/recipe/external/Teriyaki-chicken-310788


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kuchař Albert Brozová medaile za 10 nahraných receptů
10 nahraných receptů
29 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Čau! Jmenuju se Albert a vaření je pro mě hlavně relax.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další