Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Krémová citronová roláda

Krémová citronová roláda

FoodClub LOGO

Krémová citronová roláda

Krémová citronová roláda
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

Na těsto

  • 9 bílků
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 3/4 hrnku hladké mouky

 

Na krém

  • 1 hrnek cukru
  • 1–2 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek vody
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 1 balení smetany na šlehání (250 ml)

 

Úvod

Svěží a nadýchaná roláda s krásně jemným citrónovým krémem. A jako bonus: Oproti jiným roládám neobsahuje příliš tuku.

Postup

  • 1
    Bílky nalijte do velké mísy a smíchejte je s vanilkovým aroma a práškem do pečiva. Vyšlehejte do tuha, aby se při vyndání šlehače tvořily špičky.
  • 2
    Do vzniklého sněhu opatrně postupně všlehejte cukr, dokud se nerozpustí.
  • 3
    Opatrně postupně vmíchejte mouku. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C 15–20 minut, dokud těsto nezezlátne. Nechte 5 minut vychladnout.
  • 4
    Těsto opatrně překlopte na utěrku posypanou trochou moučkového cukru, stáhněte papír na pečení a těsto spolu s utěrkou zarolujte.
  • 5
    V kastrolu smíchejte škrob s cukrem, přilijte vodu a za stálého míchání přiveďte k varu. Provařte jednu minutu.
  • 6
    K prošlehanému vejci přilijte trochu směsi z kastrolu a promíchejte. Poté tuto směs pomalu přelijte zpět do kastrolu a za stálého míchání přiveďte na pokraj varu a poté odstavte ze zdroje tepla.
  • 7
    Vmíchejte citronovou kůru a šťávu a nechte lehce vychladnout. Mezitím si vyšlehejte smetanu, kterou poté pomalu vmíchejte do krému v kastrolu.
  • 8
    Opatrně rozbalte roládu a rozprostřete na ni náplň. (Nerozprostírejte krém až po okraj, ke kterému budete roládu balit, aby vám krém nevytekl.) Roládu opět zamotejte (tentokrát už samozřejmě bez utěrky), lehce posypte moučkovým cukrem a můžete podávat.
kategorie
Dezerty,

Autor receptu

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Dorty a moučníky
21 nahraných receptů
55 sledujících

Původní zdroj: http://www.yummyhealthyeasy.com/2015/05/creamy-lemon-angel-cake-roll.html


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
21 nahraných receptů
55 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další