Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Kořeněný lilek po čínsku

Kořeněný lilek po čínsku

FoodClub LOGO

Kořeněný lilek po čínsku

Kořeněný lilek po čínsku
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • střední lilek 
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce hoisin omáčky (mrkněte dolů do tipů, jak si připravit domácí)
  • 1 lžíce čínského vína
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • půl lžičky pálivé sriracha omáčky (možná ji máte a ani nevíte, že se tak jmenuje) nebo tabasco či trochu chilli 
  • 2 lžíce oleje nejlépe sezamového

Postup

  • 1
    Lilek nakrájejte na 1,5 cm široká kolečka. Osolte a nechte je pustit vodu (cca 30 minut), pak je vysušte papírovou utěrkou. Pak je překrojte ještě napůl.
  • 2
    Osmahněte lilek na oleji, krásně do zlatova. Mezitím si nakrájejte jarní cibulku na tenká kolečka. Pak lilek vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • 3
    Ztlumte plamen na minimum, přidejte ještě trošku oleje, bílou část a většinu i té zelené jarní cibulky, přidejte prolisovaný česnek, zázvor, hoisin omáčku, víno i ocet (pokud používáte pálivo srirachu, tak i tu) a jen nechte mírně prohřát. Pokud by se tekutina vypařila velmi rychle, přidejte malé množství vody.
  • 4
    Vraťte ke koření lilek, promíchejte. Ochutnejte, popřípadě dosolte. Podávejte posypané zbytkem jarní cibulky a třeba s pečivem.

Doplňující informace

Jak na domácí hoisin omáčku? Smíchejte 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci arašídového másla, lžičku medu, lžičku rýžového octa, prolisovaný malý stroužek česneku, lžička sezamového oleje.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
47 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
47 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další