Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Koprová omáčka s křehkým hovězím

Koprová omáčka s křehkým hovězím

FoodClub LOGO

Koprová omáčka s křehkým hovězím

Koprová omáčka s křehkým hovězím
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 6 porcí
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • 4 plátky hovězího masa
  • sůl 
  • 100g čerstvého kopru 
  • cukr krupice
  • ocet 
  • 200ml 30% smetany
  • 4 lžíce hladké mouky na zahuštění

Úvod

Spousta lidí nemá koprovku rádo. Já jí miluju, ale myslím, že se musí správně dochutit. Na střední jsem si jednou koprovku dala - vařili nám tam vcelku dobře - ale nechutnala mi. Málo kopru, jediná chuť byla trochu soli a hodně smetanová. My doma máme rádi sladkokyselou. Vařila jsem jí i v Anglii, kde se po ní mohli utlouct. Taky jsem si tam vyzkoušela úžasný vynález - slowcooker/pomalý hrnec - která mojí koprovku proměnila v tu nejlahodnější, kterou jsem kdy jedla.

Postup

  • 1
    Opravdu doporučuji pro tento krok použít slowcooker. Trvá to dlouho, ale stojí ta za to. Nalijte litr a půl vody do hrnce, osolte a vložte maso. Zapněte na vyšší výkon a nechte alespoň 4 hodiny maso táhnout. Udělá se velmi silný, béžový kalnější vývar. Pokud tuto možnost nemáte, použijte normální hrnce a nechte zahřívat (ne vařit) na nízkém stupni několik hodin. Pokud nemáte čas, použijte tlakový hrnec. Podle kvality masa se doba vaření může lišit.
  • 2
    Vývar nalijte do klasického hrnce. Přidejte většinu nasekaného kopru, smetanu a krátce povařte. Stáhněte plamen a přidejte cukr a ocet. Obojího dáváme doma poměrně dost - ale vždy od oka. Musíte prostě postupně ochutnávat.
  • 3
    Zahustěte hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Povařte dalších 10-15 minut. Dochuťte solí, cukrem a octem.
  • 4
    Podávejte s knedlíkem nebo vařeným bramborem, plátkem hovězího (popřípadě natvrdo vařeným vajíčkem).

Doplňující informace

Cukru i octa dávejte podle vlastní chuti. Nám to většinou vychází na 6-8 lžic cukru a asi 3 lžíce octa. Záleží ale na kvalitě cukru i celkového množství omáčky (které obvykle děláme taky dost).
kategorie
Hlavní chody,

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další