Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Koláč se zakysanou smetanou a ovocem

Koláč se zakysanou smetanou a ovocem

FoodClub LOGO

Koláč se zakysanou smetanou a ovocem

Koláč se zakysanou smetanou a ovocem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Těsto

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 6 lžic polohrubé mouky

Krém

  • 500 ml zakysané smetany
  • 1 ks vanilkového cukru
  • broskve, jahody, banány apod.
  • čokoláda na vaření

Úvod

Tento dezert dělám často, protože je jednoduchý a dá se pracovat se sezónním ovocem.

Postup

  • 1
    Připravíme si ingredience na těsto. Dvě mísy, kam oddělíme bílky od žloutků. Nejdříve ušleháme tuhý sníh z bílků. Ve druhé míse máme žloutky a přidáme k nim cukr. Šlehačem vyšleháme do pěny. Šlehač můžeme nyní uklidit a ke žloutkům s cukrem postupně přimíchávat vařečkou mouku. Přidáváme postupně, aby bylo těsto dobře promíchané. Je dobré si mouku do těsta prosít přes sítko, aby v těstě nebyly hrudky. Když máme těsto hotové, přidáme k němu vyšlehaný sníh. Přimícháváme velmi opatrně, aby nám sníh nespadl. Žádné zběsilé kvrdlání vařečkou! Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 15–20 min. Troubu 10–15 min. neotvíráme, aby se teplota nesnížila a piškot neklesl. Zda je piškot upečený, zkusíme špejlí, pokud se nám těsto nelepí, tak máme hotovo.
    Koláč se zakysanou smetanou a ovocem, krok 1: Připravíme si ingredience na těsto. Dvě mísy, kam oddělíme bílky od žloutků. Nejdříve ušleháme tuhý sníh z bílků. Ve druhé míse máme žloutky a přidáme k nim cukr. Šlehačem vyšleháme do pěny. Šlehač můžeme nyní uklidit a ke žloutkům s cukrem postupně přimíchávat vařečkou mouku. Přidáváme postupně, aby bylo těsto dobře promíchané. Je dobré si mouku do těsta prosít přes sítko, aby v těstě nebyly hrudky. Když máme těsto hotové, přidáme k němu vyšlehaný sníh. Přimícháváme velmi opatrně, aby nám sníh nespadl. Žádné zběsilé kvrdlání vařečkou! Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 15–20 min. Troubu 10–15 min. neotvíráme, aby se teplota nesnížila a piškot neklesl. Zda je piškot upečený, zkusíme špejlí, pokud se nám těsto nelepí, tak máme hotovo.
  • 2
    Na vychladlý piškot poklademe ovoce. Smícháme zakysanou smetanu s cukrem a ovoce po celém povrchu korpusu pokryjeme.
    Koláč se zakysanou smetanou a ovocem, krok 2: Na vychladlý piškot poklademe ovoce. Smícháme zakysanou smetanu s cukrem a ovoce po celém povrchu korpusu pokryjeme.
  • 3
    Pěkně rozetřeme a můžeme navrch posypat nastrouhanou čokoládou. Dobrou chuť.
    Koláč se zakysanou smetanou a ovocem, krok 3: Pěkně rozetřeme a můžeme navrch posypat nastrouhanou čokoládou. Dobrou chuť.

Doplňující informace

Pokud chceme těsto kakaové, dáme kakao a ubereme mouku. Takže pokud dáme 2 lžíce kakaa, mouky 2 lžíce odebereme.

Autor receptu

Veronika Malá
Veronika Malá
Sama se teprve učím vařit a ráda se s Vámi podělím o recepty, které zvládne každý začátečník. :-)...
2 nahrané recepty
3 sledující

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Veronika Malá
2 nahrané recepty
3 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Sama se teprve učím vařit a ráda se s Vámi podělím o recepty, které zvládne každý začátečník. :-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další