Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Knedlíčky s mascarpone a jahodami

Knedlíčky s mascarpone a jahodami

FoodClub LOGO

Knedlíčky s mascarpone a jahodami

Knedlíčky s mascarpone a jahodami
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 230 g hrubé mouky + trochu na  poprášení válu
  • 1 žloutek
  • 150 g sýra ricotta ( doporučuji vyzkoušet od Gran Moravia )
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 50 g mascarpone
  • cca 120 ml mléka
  • špetka soli
  • čerstvé nebo mražené jahody či jiné ovoce
  • trocha másla na polití 
  • perník na strouhání, seženete v každém větším obchodě
  • trocha moučkového cukru na posypání 

Úvod

Nevím jak u vás,ale u nás je léto spojeno vždy s ovocnými knedlíky a to většinou jahodovými. Je to prostě nebe v puse :) Máme oblíbených za těch pár let už snad x variant,ale většinou vedou různé recepty na tvarohové nebo vláčnější knedlíčky. Dnes tu pro vás mám kombinaci ricotty a mascarpone,vše pěkně ochucené strouhaným perníkem. Ingredience jsou psané pro čtyři osoby jako hlavní chod,ale dá se použít i jako dezert pro cca šest osob.

Postup

  • 1
    Nejprve si v misce prošleháme žloutek, špetku soli a vanilkový cukr metlou. Poté vmícháme mascarpone i ricottu. Přidáme mouku a po troškách studené mléko, tak aby bylo těsto hutné,ale ne suché nebo extrémně lepkavé.
    Knedlíčky s mascarpone a jahodami, krok 1: Nejprve si v misce prošleháme žloutek, špetku soli a vanilkový cukr metlou. Poté vmícháme mascarpone i ricottu. Přidáme mouku a po troškách studené mléko, tak aby bylo těsto hutné,ale ne suché nebo extrémně lepkavé.
  • 2
    Nyní dáme vařit lehce osolenou vodu do většího hrnce. Vždy do kousku těsta zabalíme poctivě jahůdku tak, aby nikde nevykukovala. Knedlíčky se snažíme tvořit menší.
  • 3
    Vše dáme vařit cca na 7 minut do hrnce s vroucí lehce osolenou vodou. Nyní si nastrouháme perník a rozpustíme máslo nebo ghí.Knedlíčky podáváme posypané strouhaným perníkem, moučkovým cukrem a zakápnuté máslíčkem.

Autor receptu

Cucinare con amore Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Cucinare con amore
Ahoj, jmenuji se Jana a mám blog- Cucinare con amore - tedy blog o vaření s láskou. Italská kuchyně ...
110 nahraných receptů
51 sledujících
http://cucinare-con-amore.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Cucinare con amore Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
110 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuji se Jana a mám blog- Cucinare con amore - tedy blog o vaření s láskou. Italská kuchyně je mému srdci nejbližší a proto většina receptů je právě na italskou kuchyni.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další