Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Kiwi-limetkový džem

Kiwi-limetkový džem

FoodClub LOGO

Kiwi-limetkový džem

Kiwi-limetkový džem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Základní džem

  • 950 g kiwi
  • 1 střední jablko
  • 2 limetky (+ lžička limetkového extraktu, pokud máte)
  • 300 g cukru krupice
  • 1 balíček Želírfixu 2 : 1

 

Variace:

  • 2 mandarinky (místo jablka)

 

Úvod

Džemy jsou v Čechách velmi oblíbené – zkuste ale jeho exotickou variantu s kiwi a limetkou (ani to nemusí to být tak drahé, jak si teď možná říkáte – sehnala jsem kilo kiwi za 25 Kč, což je méně než jahůdky).

Postup

  • 1
    Odřízněte spodek a vršek kiwi a zbytek oloupejte škrabkou na brambory. Nakrájejte na osminy. Jablko oloupejte a zbavte jadřince, nakrájejte na menší kousky.
  • 2
    Povařte dokud ovoce nezměkne. Odeberte část kiwi a dejte stranou. Pokrájejte na menší kousky. Většinu rozmělněte tyčovým mixérem. Vraťte na plotnu.
  • 3
    Smíchejte cukr s želírfixem, vsypte do ovocného pyré a promíchejte. Přidejte odšťavněné limetky a kousky kiwi, které jste v předchozím kroku dali stranou. Vařte 2–5 minut.
  • 4
    Odeberte případnou pěnu, která se může utvořit a plňte do čistých suchých sklenic. Zavřete a otočte víkem dolů a nechte vychladnout.
  • 5
    Pozn.: Pokud používáte jiný želírovací prostředek, držte se pokyny na sáčku. Můžete přidat více/méně cukru, mějte ale na paměti, že cukr napomáhá želírování (stejně jako zralost ovoce). Limetková šťáva funguje jako konzervační prostředek, přesto můžete přidat i trošičku kyseliny citronové.

Doplňující informace

Tip: Zkuste kiwi prohnat mlýnkem na maso – hezky je to rozdrtí a přitom tam zůstanou kousky, které se pak i dobře rozetírají.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další