Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky

Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky

FoodClub LOGO

Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky

Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Těsto

  • 6 vajec
  • 8 lžic cukru
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic mléka
  • 3 lžíce kakaa
  • 10 lžic polohroubé mouky
  • 1 balíček kypřicího prášku

Krém

  • 1 litr mléka
  • 9 lžic kukuřičného škrobu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 80 g másla
  • 125 ml smetany ke šleháni
  • 10 lžic cukru

Čokoládová poleva

  • 500 ml smetany ke šleháni
  • 250 g hořké čokolády
  • oříšky na posypání

Úvod

Recept, který si získá srdce dětí i dospělých. Mezi dvěma měkkými plátky čokoládového korpusu najdete hned tři vrstvy vysokých krémů.

Postup

  • 1
    Připravíme si těsto: Vyšleháme bílky, přidáme cukr, žloutky, olej, mléko, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše dáme na vymazaný plech a pečeme cca 30 minut při 150 °C. Po vychlazení těsto vodorovně rozkrojíme na dva pláty.
  • 2
    Na karamelový krém si připravíme: Trochu mléka smícháme s kukuřičným škrobem a cukrem. Zbytek mléka dáme vařit a vmícháme do něj mléko se škrobem a cukrem. Takto uvaříme hustý pudink. Jakmile vychladne, přidáme máslo a vyšlehanou šlehačku. Tip: Pokud chceme mít krém více karamelový, připravíme si i karamel, který do něj přidáme.
  • 3
    Čokoládová poleva: V hrnci si rozehřejme smetanu ke šlehání. Jakmile je horká, vmícháme do ní čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
  • 4
    Cílová rovinka: Na spodní plát upečeného těsta natřeme polovinu bílého krému a půl čokoládové polevy. Dáme do ledničky, dokud čokoláda neztuhne. Poté rozetřeme druhou polovinu bílého krému a přikryjeme druhým plátem těsta, které polijeme zbylou čokoládovou polevou. Vršek řezů můžeme posypat oříšky.
kategorie
Dezerty,

Autor receptu

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Dorty a moučníky
21 nahraných receptů
51 sledujících

Původní zdroj: http://www.coolinarika.com/recept/909363


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
21 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další