Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou

Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou

FoodClub LOGO

Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou

Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 2 lžičky jamajského koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva z jedné limety
  • 2 kuřecí prsa, nakrájená na cca 12 kousků
  • cca 300 g vyzrálého hovězího flank steaku, nakrájeného na kostky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na cca 2 cm kostky

Na salsu:

  • 1 velké zralé mango, nakrájené na kostičky
  • 1 velká červená paprika, nakrájená nadrobno
  • 1 jarní cibulka, nasekaná najemno
  • 1/2 lžičky chilli
  • hrubá mořská sůl, čerstvě mletý pepř

Úvod

Rychlé, jednoduché a výborné jídlo, dokonalá kombinace chutí!

Postup

  • 1
    Smíchejte koření, olivový olej a limetovou šťávu. Do marinády naložte maso, nezapomeňte vše pořádně promíchat, aby byl každý kousek ochucený, nádobu zakryjte fólií a nechte minimálně 20 minut v chladu marinovat. Samozřejmě u nakládání platí, čím déle, tím lépe, takže se klidně nebojte připravit si maso den předem a nechat ho odpočívat v lednici.
    Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou, krok 1:  Smíchejte koření, olivový olej a limetovou šťávu. Do marinády naložte maso, nezapomeňte vše pořádně promíchat, aby byl každý kousek ochucený, nádobu zakryjte fólií a nechte minimálně 20 minut v chladu marinovat. Samozřejmě u nakládání platí, čím déle, tím lépe, takže se klidně nebojte připravit si maso den předem a nechat ho odpočívat v lednici.
  • 2
    Všechny suroviny na salsu promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Dejte ji také vychladit. Rozpalte gril a kousky masa a žluté papriky napichujte střídavě na jehly. Můžete použít dřevěné, ale ty nezapomeňte předem nejméně na hodinu ponořit do vody, aby na grilu neshořely. Ideální jsou tedy kovové a já se moc těším, až si je pořídím. Maso grilujte cca 8 minut ze všech stran, stáhněte z grilu, nechte chvíli odpočívat a servírujte s pikantní salsou. Můžete přidat i salát a kousek pečiva. Dobrou chuť!
    Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou, krok 2: Všechny suroviny na salsu promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Dejte ji také vychladit. Rozpalte gril a kousky masa a žluté papriky napichujte střídavě na jehly. Můžete použít dřevěné, ale ty nezapomeňte předem nejméně na hodinu ponořit do vody, aby na grilu neshořely. Ideální jsou tedy kovové a já se moc těším, až si je pořídím. Maso grilujte cca 8 minut ze všech stran, stáhněte z grilu, nechte chvíli odpočívat a servírujte s pikantní salsou. Můžete přidat i salát a kousek pečiva.

Dobrou chuť!

Autor receptu

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Barbora Venháčová
Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.
16 nahraných receptů
4 sledující
http://jidloaja.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
4 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další