Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Kakaový dort s vaječným krémem a čokoládovým toppingem

Kakaový dort s vaječným krémem a čokoládovým toppingem

FoodClub LOGO

Kakaový dort s vaječným krémem a čokoládovým toppingem

Kakaový dort s vaječným krémem a čokoládovým toppingem
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Korpus

  • 5 bílků
  • 5 žloutků
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 5 lžic mouky
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva

Sirup

  • 3 dl vody
  • 30 g krupicového cukru 

Krém

  • 0,5 l mléka
  • 2 sáčky vanilkové pudinku
  • 5 žloutků
  • 8 lžiček cukru
  • 2 dl šlehačky
  • 300 g čokolády

Poleva

  • 3 dl smetany
  • 100 g hořké čokolády

Úvod

Základ tvoří vzdušný kakaový korpus následovaný hutným vaječným krémem s kousky čokolády. Vrchní část dortu zakončuje klasická čokoládová ganache ze smetany a hořké čokolády. Jemný krémový zákusek, který je ideální pozorností na návštěvy či oslavy.

Postup

  • 1
    Vyšleháme bílky s cukrem, přidáme žloutky a ostatní suroviny. Vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 200 °C asi 20 minut.
  • 2
    Smícháme vodu s cukrem a na mírném ohni zahříváme, dokud nezačne směs vařit. Vaříme cca 10 minut. Necháme vychladnout.
  • 3
    Vychladlý sirup nalijeme na upečený korpus.
  • 4
    Smícháme 1dl mléka s oběma sáčky pudinku a žloutky. Důkladně rozmícháme a přidáme zbývající mléko s cukrem. Zahříváme na mírném ohni (ale nevaříme). Do vychladlé směsi přidáme smetanu a lehce vyšleháme. Nakonec přidáme na kousky nakrájenou čokoládu.
  • 5
    Polevu utvoříme tak, že nakrájíme hořkou čokoládu na malé kousky a zalijeme je ohřátou smetanou. (Stačí ohřát v mikrovlnné troubě či na sporáku jen potud, aby byla horká.) Necháme pět minut odstát. Poté rozmícháme na hladkou směs a necháme chvíli chladnout.
  • 6
    Na korpus natřeme našlehaný krém a dáme asi na 15 minut do ledničky. Poté již můžeme polít krém čokoládovou polevou.

Doplňující informace

Tento recept zabere trochu více času, ale výsledný zákusek určitě stojí za to!

Autor receptu

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Dorty a moučníky
21 nahraných receptů
55 sledujících

Původní zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/tejszines-pudingkremes-szelet


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
21 nahraných receptů
55 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další