Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Jednoduchá rajská omáčka s masovými kuličkami

Jednoduchá rajská omáčka s masovými kuličkami

FoodClub LOGO

Jednoduchá rajská omáčka s masovými kuličkami

Jednoduchá rajská omáčka s masovými kuličkami
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

Masová směs

  • 400 g mletého hovězího masa (nebo mix vepřové + hovězí)
  • 1 ks menší cibule
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžičky čubricy (nebo bulharského koření)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • půl lžičky mleté papriky 

Omáčka

  • 1 cibulka
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1,5 litru hovězího vývaru
  • cca 10 kuliček nového koření
  • cca 10 kuliček celého pepře
  • 3 bobkové listy
  • sůl 
  • cukr krupice (dle chuti)

Jíška na zahuštění 

  • 120 g tuku (olej/máslo/sádlo)
  • 4 lžíce hladké mouky

Úvod

Rychlá a jednoduchá rajská omáčka... Mletým masem můžete naplnit i papriky (nemusíte dělat koule).

Postup

  • 1
    Nejprve nakrájejte jednu cibuli a smíchejte s mletým masem, strouhankou a kořením. Pořádně promíchejte a vytvarujte koule o velikosti asi poloviny vaší dlaně. Rozehřejte si v hrnci (nejlépe s nepřilnavým povrchem) olej, vložte masové koule a opečte je ze všech stran. Při opékání buďte opatrní, aby se vám koule nerozdrobily. Pak je vyjměte a dejte stranou.
  • 2
    Rozehřejte si v tomtéž hrnci trochu oleje. Přidejte nakrájenou cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte protlak a krátce osmažte. Pak přidejte obsah plechovky s rajčaty, vývar, koření a vařte cca 15 minut. Vyjměte bobkové listy a kuličky.
  • 3
    Tento krok je volitelný: tyčovým mixérem rozmixujte do hladka. Pokud ale používáte místo krájených rajčat v plechovce passatu, tento krok je zbytečný.
  • 4
    Na jíšku: Na pánvi si rozehřejte tuk, přidejte hladkou mouku a míchejte do zhoustnutí a zezlátnutí. Pokud se vám směs zdá moc hustá, můžete přidat ještě trochu tuku.
  • 5
    Jíšku opatrně za stálého míchání vlijte do omáčky. Dejte pozor, aby se neudělaly hrudky. Vložte masové koule. Povařte dalších 10 minut. Dochuťte solí a cukrem.

Doplňující informace

K zahuštění můžete samozřejmě použít jinou metodu (například hladkou mouku rozmíchanou ve vodě).

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
47 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
47 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další