Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Jarní závitky se špenátem a avokádem

Jarní závitky se špenátem a avokádem

FoodClub LOGO

Jarní závitky se špenátem a avokádem

Jarní závitky se špenátem a avokádem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

  • rýžový papír 4 kousky
  • rýžové nudle asi 50 g v suchém stavu
  • 1 avokádo
  • špenátové listy asi 100 g
  • česnek podle chuti
  • sůl, pepř

Úvod

Skvělá veganská a light verze oblíbených vietnamských jarních závitků. Jsou skvělou večeří jen tak samotné nebo se zeleninovým salátem. Postup je velmi jednoduchý. Stačí rýžový papír namočit, naplnit a svinout a poté si můžete pochutnávat. Jídlo na to nevypadá, ale je velmi syté. Měla jsme problém ty 4 závitky na večeři spořádat.

Postup

  • 1
    Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listy špenátu pokrájíme na drobno a podusíme v kastrůlku spolu s česnekem, solí a pepřem. Avokádo nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Postup plnění a svinutí: rýžový papír namočíme na asi 5 vteřin do široké pánve s horkou vodou, přendáme na prkénko, plníme avokádem (asi 2–4 plátky podle velikosti), rýžovými nudlemi a asi 2 lžícemi špenátu, svineme do rolek, které utáhněte těsně kolem náplně.
    Jarní závitky se špenátem a avokádem, krok 2: Postup plnění a svinutí: rýžový papír namočíme na asi 5 vteřin do široké pánve s horkou vodou, přendáme na prkénko, plníme avokádem (asi 2–4 plátky podle velikosti), rýžovými nudlemi a asi 2 lžícemi špenátu, svineme do rolek, které utáhněte těsně kolem náplně.

Doplňující informace

Servírujeme asi 4 rolky na porci. S růžovým vínem samozřejmě.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další