Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Jahodový pie s hroznovým vínem

Jahodový pie s hroznovým vínem

FoodClub LOGO

Jahodový pie s hroznovým vínem

Jahodový pie s hroznovým vínem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Těsto

  • 2 šálky hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky cukru 
  • 150g másla (popř. Hery)
  • 6-7 lžic studené vody

Náplň

  • 500g jahod
  • 100g červeného hroznového vína (nejlépe bez pecek)
  • 1 šálek vody
  • 3/4 šálku cukru 
  • 3 lžíce škrobu 

 

 

 

 

 

Úvod

Nejenže je tento koláč velmi jednoduchý na přípravu, ale také efektní na oko. Náplň svou konzistencí připomíná jahodový džem.

Postup

  • 1
    Nejprve si udělejte náplň. Jahody nakrájejte cca na centimetrové kostičky. Hroznové víno překrojte podélně na poloviny. Smíchejte s cukrem a dejte do hrnce. Zahřívejte. Až ovoce pustí trochu šťávy, rozmíchejte si v hrnečku škrob s vodou a přilijte ke směsi.
    Jahodový pie s hroznovým vínem, krok 1: Nejprve si udělejte náplň.  Jahody nakrájejte cca na centimetrové kostičky. Hroznové víno překrojte podélně na poloviny.  Smíchejte s cukrem a dejte do hrnce. Zahřívejte. Až ovoce pustí trochu šťávy, rozmíchejte si v hrnečku škrob s vodou a přilijte ke směsi.
  • 2
    Za stálého míchání vařte dokud směs nezhoustne. Pak na mírném ohni vařte dalších 7-10 minut. Nechte vychladnout.
  • 3
    Zatímco vám náplň chladne, připravte si těsto. Smíchejte mouku se solí a cukrem. Pak do něj nakrájejte STUDENÉ máslo a zpracujte, dokud nepřipomíná drobenku. Tady se hodí použít robot ke hnětení těsta - rukama byste směs zbytečně zahřívali.
  • 4
    K těstu přidejte vodu a zpracujte na hladké těsto. Dejte alespoň na půl hodinky do ledničky (a mezitím si připravte třeba oběd) ;-)
  • 5
    Na lehce pomoučeném válu vyválejte těsto na tloušťku asi 3mm. Přesuňte do formy (nejlépe forma na quiche nebo podobná). Těsto by mělo vytvořit takovou "vaničku" takže okraje by měly být až nahoru. Nalijte vychladlou jahodovou směs.
  • 6
    Ze zbytku těsta (mělo by vám nějaké zbýt) vykrájejte nebo vyřezejte libovolné tvary (srdíčka, kytičky, proužky) a poklaďte jimi povrch koláče. (Můžete potřít rozšlehaným žloutkem).
  • 7
    Pečte 15 minut na 190°C a pak dalších 20 minut na 170°C. Kontrolujte pohledem. Směs se vám bude snažit mírně vybublat, ale neměla by překypět. (vyzkoušeno ;-) ). Před podáváním nechte zcela vychladnout, nebo se vám z horkého koláče směs rozteče do stran.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
47 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
47 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další