Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Jahodovo-borůvkový džem

Jahodovo-borůvkový džem

FoodClub LOGO

Jahodovo-borůvkový džem

Jahodovo-borůvkový džem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Suroviny na cca 4 skleničky po 250 ml:

  • 700 g zralých menších jahod
  • 200 g borůvek
  • 2 lžíce vody, maličko rumu
  • 0,5 g želírovacího cukru 3:1

Úvod

Milujte džem, ale v žádném podle vás nejsou ty správně velké kousky ovoce. Nezoufejte, tento je jich plný.

Postup

  • 1
    Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte, ty úplně maličké můžete klidně nechat vcelku.
  • 2
    Takto připravené je nasypte do hrnce, přidejte vodu, cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Do vařící směsi přidejte borůvky a ještě cca 5 minut povařte.
    Jahodovo-borůvkový džem, krok 2: Takto připravené je nasypte do hrnce, přidejte vodu, cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Do vařící směsi přidejte borůvky a ještě cca 5 minut povařte.
  • 3
    Na zchlazeném talířku zkontrolujte, zda-li směs želíruje. Pokud se vám bude zdát řídká, ještě chvíli vařte. Mějte na paměti, že čím déle budete vařit, tím rychleji se ovoce rozvaří. Já jsem tedy raději nechala džem maličko řidší, aby ovoce zůstalo krásně v celých kusech, jak to máme rádi.
  • 4
    Horkou směsí naplňte skleničky, zalijte kapkou rumu a nechte vychladnout dnem vzhůru. Skladujte v suchu a chladnu. Dobrou chuť!

Autor receptu

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Barbora Venháčová
Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.
16 nahraných receptů
4 sledující
http://jidloaja.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Barbora Venháčová Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
4 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Venkovská milovnice dobrého jídla, pití a pohody.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další