Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Jáhlový koláč bez mouky

Jáhlový koláč bez mouky

FoodClub LOGO

Jáhlový koláč bez mouky

Jáhlový koláč bez mouky
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
4 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • šálka (270g) lúpaného prosa (jáhly)
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 250g mäkkého tvarohu
  • 2 lyžice karobu
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 malá lyžička škorice
  • 4 lyžice agáve sirupu

Úvod

Pšeno (jáhly) obsahuje veľké množstvo železa, spevňuje kosti a posilňuje imunitu. Je vynikajúcou zásaditou obilninou. Tu je môj tip na chutný a zdravý koláč bez múky. Recept určite ocenia aj celiatici a bez výčitiek aj ľudia, čo držia redukčnú diétu, keďže koláč obsahuje iba cca 132 kcal na 100 g. :)

Postup

  • 1
    Pšeno preperieme, sparíme a uvaríme podľa návodu.
  • 2
    Uvarené, mierne rozvarené pšeno necháme vychladnúť.
  • 3
    Postupne doň vmiešame polovicu tvarohu, agáve sirup, karob, kakao a žĺtky z dvoch vajec.
  • 4
    Z bielkov vyšľaháme sneh a tiež pridáme do zmesi.
  • 5
    Plech si vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie, vlejeme doňho zmes, zarovnáme stierkou.
  • 6
    Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.
  • 7
    Koláč necháme úplne vychladnúť a potrieme ho zvyškom tvarohu. Skladujeme v chladničke, vychladnutý sa dá dobre krájať.

Doplňující informace

Pokiaľ máme radšej viac sladké zákusky, môžme pridať viac sirupu alebo cukru.

Autor receptu

ZuzBlasko
ZuzBlasko
2 nahrané recepty
10 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

ZuzBlasko
2 nahrané recepty
10 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další