Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Italský koktejl spritz

Italský koktejl spritz

FoodClub LOGO

Italský koktejl spritz

Italský koktejl spritz
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

  • Aperol
  • Prosecco
  • perlivá voda (nebo soda)
  • plátek pomeranče
  • pár kostek ledu

Úvod

Na jeho přípravu potřebujete jen pár základních ingrediencí jako je nahořklý likér Aperol, italské Prosecco, pomeranč, pár kostek ledu a sodu (nebo perlivou vodu). Verzí existuje všude po Itálii opravdu hodně. Záleží na oblasti a baru, který koktejl připravuje. Někdo používá bílé víno místo prosecca, přidává se někdy i oliva (tahle možnost se dost kritizuje kvůli tomu, že oliva je slaná a může znehodnotit chuť přidaného vína, doporučuju spíš přidat olivy do misky a ujídat je během aperitivu). S ledem se to má taky tak všelijak, někdo prosazuje, že je nejlepší ho nasypat do skleničky co nejvíc nebo naopak, dát tam maximálně 3 kostky (zbytek pití musí být krásně vychlazen už z lednice a proto už není potřeba více ledu, abychom zbytečně neředili víno – počet kostek ledu se pak hodně odvíjí i od ročního období, v horký letní večer se většinou dává toho ledu víc). Sklenice se většinou moc neřeší, nejvíce se ale asi používá klasický pohár na víno, kde může kvalitní šumivé prosecco krásně „dýchat“.

Postup

  • 1
    Do sklenice dáte 3-4 kostky ledu (v létě víc). Přidáte 2/3 Prosecca. Potom 1/3 Aperolu.
  • 2
    A dolijete perlivou vodou. Nakonec přidáte plátek pomeranče.
kategorie
Nápoje,

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
77 nahraných receptů
93 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
77 nahraných receptů
93 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další