Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Italské domácí ragú

Italské domácí ragú

FoodClub LOGO

Italské domácí ragú

Italské domácí ragú
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 500 g mletého masa (napůl hovězí a vepřové)
  • 150 g italské pancetty
  • 1 mrkev
  • 1 kus řapíkatého celeru
  • 1 menší cibule
  • máslo cca 50 g
  • 2 lžíce olivového oleje
  • cca 300 ml domácího masového vývaru
  • cca 40 g rajčatového koncentrátu
  • sůl
  • pepř
  • sklenka dobrého červeného vína

Úvod

Ragú je název pro tradiční italskou omáčku na masové bázi, která krásně doplňuje nejen těstoviny, ale třeba i polentu. V Itálii neexistuje pouze jeden recept. Každá rodina si ho doma připravuje podle vlastních tradic a zkušeností, které se přenášejí z předchozích generací. Nejznámějším ragú je boloňské (často chybně spojováno se špagetami – viz článek), dále slavné neapolské ragú a tzv. „ragú potentino“ pocházející z jihoitalského regionu Basilicata (v dialektu se mu také říká „Ndrupp´c). Ragú nejsou pouze masová, ale existují i zeleninová nebo z mořských ryb a plodů.

Postup

  • 1
    Rozpusťte v hrnci máslo a přidejte k němu olivový olej.
  • 2
    Přidejte na drobno nakrájenou zeleninu a osmahněte ji dozlatova.
  • 3
    Přidejte maso, osolte a opepřete ho. Když je maso opečené, zalijte ho vínem a nechte víno odpařit. Přidejte rajčatový koncentrát a trochu vývaru.
  • 4
    Pořádně všechno promíchejte. Postupně přidávejte horký masový vývar, dokud nedostanete ani ne tekutou ani ne příliš hustou omáčku.
  • 5
    Omáčku nechte vařit na mírném ohni alespoň 2 hodiny (doporučuje se ale i 4–5 h).
kategorie
Hlavní chody, Přílohy,

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
79 nahraných receptů
99 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
79 nahraných receptů
99 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další